22 Ocak 2020 Çarşamba

Rusya’da Başbakan Mihail Mişustin’in kabinesi onaylandı

Rusya’da Başbakan Mihail Mişustin’in kabinesi onaylandı. Kritik isimler kabinedeki yerlerini korurken yeni başbakan, yaşam standartlarının iyileştirilmesi için çalışacaklarını duyurdu.

BOLD – Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Başbakan Mihail Mişustin’in sunduğu bakanlar kurulunu onayladı ve yeni hükumeti belirleyen kararnameyi imzaladı.

Kararnameye göre Andrey Belousov, Dmitry Grigorenko, Yuri Trutnev, Victoria Abramçenko, Yuri Borisov, Tatyana Golikova, Aleksey Overçuk, Marat Khusnullin ve Dmitry Çernişenko’nun Başbakan Yardımcısı olarak atandı. Grigorenko ayrıca hükumetin genel sekreterliği görevine de getirildi.

Bir önceki hükumette 10 başbakan yardımcısı bulunurken yenisinde 9 yardımcı yer alacak.

KRİTİK İSİMLER YERLERİNİ KORUDU

Yeni kabinede İçişleri Bakanı olarak Vladimir Kolokoltse, Enerji Bakanı olarak Aleksandr Novak, Anton Siluanov ise Maliye Bakanı olarak görev alacak.

İki kritik isim Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ve Savunma Bakanı Sergei Şoygu yerlerini korudu.

Başbakan Mihail Mişustin, demografinin, gelir artışının ve yaşam standartlarının iyileştirilmesinin kabine üyelerinin üzerinde çalışacağı kilit konular olacağını söyledi.

Geçtiğimiz hafta Putin istifa eden Başbakan Dimitri Medvedev’in yerine eski Federal Vergi Dairesi Başkanı Mihail Mişustin’i önermiş ve Mişustin’in başbakanlığı parlamentoda onaylanmıştı.

ABD’deki Halkbank davasında Başsavcı Berman’dan dikkat çeken talep!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder