24 Ocak 2020 Cuma

Kafede telefonla konuşurken hükumeti eleştiren gazeteci gözaltına alındı

Kafede telefonla konuşurken hükûmetin Libya ve Suriye politikası ile Kanal İstanbul projesini eleştiren gazeteci yan masadakilerin ihbarı sonucu gözaltına alındı. “Devlet büyüklerine hakaret” suçlamasıyla ifadesi alınan gözaltına gazeteci, daha sonra serbest bırakıldı.

BOLD – Uzun yıllar gazetecilik yapan Y.K., Muğla’da bir kafede telefonla konuşurken, hükûmetin Libya ve Suriye politikası ile Kanal İstanbul projesini eleştirdi. Y.K.’nın telefon konuşmalarına kulak misafiri olan iki kişi, tartıştıkları Y.K’yı polise ihbar etti. Yapılan şikayet sonucu Y.K, “devlet büyüklerine hakaret” suçlamasıyla gözaltına alındı.

YAN MASADAKİLER İHBAR ETTİ

İddiaya göre olay, Muğla merkez Cumhuriyet Caddesi’nde bir kafede meydana geldi. Uzun yıllar gazetecilik yapan Y.K, kafede otururken, bir başka gazeteci arkadaşıyla, telefonda hükûmetin Libya ve Suriye politikasını, Kanal İstanbul projesini ve İzmir’de Alevi evlerinin işaretlenmesiyle ilgili konuşmaya başladı. Hükûmetin çalışmalarını eleştiren Y.K.’ya, bu sırada yan masada oturan iki kişi tepki gösterdi. Y.K. ile kendisine hükûmeti eleştirmemesini söyleyen iki kişi arasında tartışma başladı.

HAKKINDA DEVLET BÜYÜKLERİNE HAKARETTEN İŞLEM YAPILDI

Tartışmadan bir süre sonra kafeye gelen bir polis ekibi, Y.K’yı gözaltına aldı. Emniyete götürülen Y.K. hakkında “devlet büyüklerine hakaret”ten işlem yapıldı. Y.K. da tartıştığı kişiler hakkında kendisine hakaret ettikleri gerekçesiyle şikayetçi oldu. İfadesi alınan Y.K, savcının talimatıyla serbest bırakıldı.

Melek Çetinkaya, polis sorgusundaki o soruya böyle yanıt verdi: 3 lira verdim!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder