16 Nisan 2020 Perşembe

ABD’de ailelere gönderilen yardım çeklerinde Trump’ın adı yer alacak

Koronavirüsle mücadele kapsamında milyonlarca Amerikalıya dağıtılacak yardım çeklerinde “Başkan Donald J. Trump” ibaresi yer alacak. ABD tarihinde bir ilk olan adım, tartışmalara yol açtı.

BOLD – ABD Başkanı Donald Trump, koronavirüs salgının ekonomik etkileri ile mücadele kapsamında on milyonlarca kişiye gönderilecek çeklere kendi isminin yazılması direktifini verdi.

Pazartesi günü varılan kararla 70 milyon Amerikalıya bin 200 dolarlık çekler gönderilecek ve ödeme talimatının sol tarafında “Başkan Donald J. Trump” ismi görülecek.

Yetkililer bu beklenmedik talep nedeniyle çeklerin dağıtımının bir kaç gün gecikebileceğini belirtiyor.

Vergi dairesi tarafından gönderilen bu çeklerde ilk defa bir başkanın ismi yer almış olacak.

TRUMP’IN İSMİ BİLGİ SATIRINDA YER ALACAK

Washington Post’un haberine göre hazine yetkilileri ilk etapta Trump’ın çeklerde bizzat kendi imzası olmasını istediğini ama başkanın hazine tarafından yapılan ödemelerde imza atma yetkisi olmadığı için bu talebin kabul edilmediğini aktardı. Devletten yapılan ödemelerin tarafsız olduğunun altını çizmek için bu tarz çekleri teamüllere göre bir bürokrat imzalıyor.

Bu nedenle Trump’ın ismi bilgi satırında yer alacak.

Her hafta 5 milyon çekin basılıp gönderilmesi öngörülen uygulama eylül ayına kadar sürecek.

SOSYAL MEDYADAN BÜYÜK TEPKİ

Hazine yetkililerinin gecikmeye neden olacağı gerekçesiyle itiraz ettiği bu karar Trump’ın salgınla mücadele için atılan adımlardan bu yıl yapılacak seçimler öncesi siyasi çıkar elde etme girişimi olarak yorumlandı.

Trump’ın bu hamlesi sosyal medyada da büyük tepki çekti. Çok sayıda Twitter kullanıcısı, ABD Başkanını “narsistlikle” suçladı.

ABD TARİHİNİN EN BÜYÜK EKONOMİK PAKETİ

ABD Kongresi ve Beyaz Saray geçen Mart ayının sonunda koronavirüs pandemisinin ekonomik ve sosyal sonuçlarıyla mücadele için yaklaşık 2 trilyon dolarlık bir acil yardım paketi üzerinde anlaşmıştı.

ABD tarihinin en büyük kurtarma paketi olan pakette, halka da doğrudan nakit yardımı öngörülmüştü. Buna göre, yıllık kazancı 75 bin dolara kadar olan Amerikalılara bin 200 dolarlık, her ikisi de çalışan ve yıllık kazancı 150 bin dolara kadar olan çiftlere ise 2 bin 400 dolarlık tek seferlik nakit yardım yapılacağı ve çocuk başına 500 dolarlık ödemede bulunulacağı açıklanmıştı.

ABD korona krizi nedeniyle Dünya Sağlık Örgütü’ne maddi yardımı durdurdu

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder