17 Nisan 2020 Cuma

Halkın yüksek faturalarla imtihanı sürüyor

Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan uzaktan fatura okuma kararı sonrası gelen yüksek faturalar halkı isyan ettiriyor. Faturalar kış aylarından bile yüksek geliyor.

BOLD – Koronavirüsle mücadele kapsamında büyük bir ekonomik darlığın içine giren halk, enerji sağlayan firmaların geçen iki yılın ortalaması ile fatura kesmeye başlamasıyla yüksek faturalarla karşı karşıya kaldı. Doğalgaz ve elektrik faturalarından şikayetçi olan vatandaşlar, normal şartlara ve kullanımlarına göre çok yüksek fatura geldiğini belirtirken, bazıları ise hiç tüketim yapmamasına rağmen yüksek fatura geldiğinden şikayetçi oldu.

893 TL FATURA GELMİŞ

Yüksek faturalarla ilgili “büyük Türkiye fatura soygunu” başlığıyla sosyal medyada gündeme taşınırken, bir kullanıcı “Her ay 350 lira ödediğim fatura nasıl olur 893 TL gelebilir? 1 oda bir evde öyle bir tüketim mümkün değil ki her ay yaktığım gibi yaktım doğalgazı” dedi. Bir başka vatandaşın da yüksek gelen faturalarla ilgili derdini anlatacak merci bulamamaktan şikayetçi olması dikkat çekti.

VELEKTRİKLERİNİ KESMİŞLER

Başka bir kişi de “Durup durup elektrik kesmek nedir? Ortalama hesabı 211 TL fatura göndermeyi biliyorsunuz. Hiç 200 TL geçen faturam olmadığı halde nasıl oluyorsa 211 TL ortalama fatura geliyor” diye isyan ederken, bir başkası da “Geçen ay 240 gelen fatura daha az yakmamıza rağmen 312 geldi, ödeyecek durumumuz da yok. Abim işsiz, babam KOAH hastası. Lütfen #FaturalaraÇareBulun” dedi.

 

Cübbeli Ahmet’ten ilginç çıkış: Camiler bir cuma önce kapatılmalıydı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder