14 Nisan 2020 Salı

“İstihbaratçılarla bir yere gitmeyin”

İnfaz paketiyle istihbarata, terör ve örgüt suçlarında mahkumları cezaevinden alıp 15 gün boyunca sorgulama yetkisi verildi. Avukat Abdi Yaşar, tutuklu ve hükümlü yakınlarını uyardı: “Avukatı görmeden mahkeme kararı var deseler de gitmesinler.”

BOLD – AKP ve MHP’nin oylarıyla Meclisten geçen infaz paketine göre terör suçlarıyla ilgili bilgilerin araştırılması için “ilgili makam” ya da savcılıkların talebi ve sulh ceza hâkiminin kararıyla, tutuklu ve hükümlülerin cezaevinden alınması yetkisi getirildi. Sorgulama süresi hakimin kararıyla 15 gün olabilecek.

MAHKEME KARARI VAR DESELER DE GİTMESİNLER

Avukat Abdi Yaşar, sosyal medya hesabından düzenlemeyle ilgili tutuklu ve hükümlü yakınlarını uyardı. “İstihbaratçılarla bir yere gitmeyin” diyen Avukat Yaşar, “Lütfen tutuklu ve hükümlülerinize avukatını görmeden, ona danışmadan ve onun refakati olmadan hiç bir yere kimse ile gitmesin. Mahkeme kararı olsa dahi tutuklu ve hükümlünün onayı gerekiyor. Bu onayı yanlış ve yanıltıcı kullanacaklardır. Mahkeme kararı var deseler de gitmesinler” ifadelerini kullandı.

BU KONU ÇOK HASSAS VE ÖNEMLİ

Değişikliğin çok hassas olduğunu kaydeden Avukat Yaşar, “Bu konu çok hassas ve önemli , lütfen ama lütfen telefonda muhakkak kendilerine söyleyiniz. Avukatlarının kartları hepsinde var. Bu bilgiyi yayabildiğiniz kadar yayalım. Bilmeyen kalır ise mağdur edilecektir” dedi.

İnfaz paketi yasalaşırsa istihbarat cezaevinden mahkumu alıp 15 gün sorgulayabilecek

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder