15 Nisan 2020 Çarşamba

Fatmanur Altun’dan ‘kaçak yapı’ savunması: “Minik bir pergola koydurmuştuk”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un eşi ve TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Fatmanur Altun, Kuzguncuk’taki kaçak yapı iddialarıyla ilgili “Minik bir pergola ile taş mangal tarzı bir şey koydurduk bir köşeye” dedi.

BOLD – Kamuoyunda çift maaşlı aile diye anılan Fahrettin ve Fatmanur Altun’un, İstanbul Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’nde yer alan Kuzguncuk’ta kiraladıkları araziye yol, şömine ve çardak gibi peyzaj düzenlemesi yaptırdığı ortaya çıkmıştı.

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI SORUŞTURMA BAŞLATTI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekiplerince yıkılan inşaatla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Altun’un, üzerindeki kaçak yapıların İBB’ce yıkıldığı gün arazi için kira başvurusu yaptığını ileri sürdü.

TÜRKİYE DÜŞÜNCE PLATFORMU ÜYELERİNE AÇIKLAMA

Cumhuriyet’in haberine göre Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un eşi ve ismi Erdoğan ailesiyle özdeşleşen TÜRGEV’in Yönetim Kurulu Başkanı Fatmanur Altun’un, çıkan haberler sonrası Türkiye Düşünce Platformu üyelerine açıklama yaptığı belirtildi.

TÜRGEV Başkanı Fatmanur Altun, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Erdoğan’ın kızı ve Hazine Bakanı Beraat Albayrak’ın eşi TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi Esra Albayrak (sağdan sola)

METRUK BİR KULÜBE OLAN BİR ALANDI

Altun açıklamasında, “Evimizin arka tarafında bir vakfa ait küçük ve dimdik bir toprak parçası var. Toprak tam bir mezbelelik haldeydi. Hem bahçemize sürekli olarak gelen akrep vb. haşaratı üreten hem de ciddi güvenlik zaafı doğuran, insanların yıllardır çöp atmak için kullandıkları, içinde balicilerin yattığı metruk bir kulübenin de olduğu bir alandı burası” dedi.

Burayı güvenlik ve temizlik gerekçesi ile ıslah ettiklerini ve temizlediklerini belirterek şu ifadeleri kullandı:

İBB ZABITA EKİPLERİ BAŞKA İŞLERİ YOKMUŞ GİBİ GELİP İZLEMİŞ

“Yıllarca buradaki pislikten dolayı mahalleyi defalarca pire basmış komşuların söylediğine göre. Bu arada da toprağı vakıftan on yıllığına kiraladık. İçine de bahçe düzenlemesi yapıp güzel bitkiler ektik. Bir oturma alanı oluşturduk. Minik bir pergola ile taş mangal tarzı bir şey koydurduk bir köşeye. İBB zabıta ekipleri mütemadiyen gelip orada yapılan ıslah, temizlik ve düzenleme çalışmalarını izlemişler başka işleri yokmuş gibi. Dün evimizin olduğu alana gelip tartışmalı bir iş yaparak pergolayı ve mangalı kaldırmışlar.”

KAĞIT GEZDİRİLİP İMZA TOPLANDIĞI İDDİA EDİLDİ

Haberde, bölge sakinlerinin mahallede, “Fahrettin Altun beyefendinin mahallemize yaptırmış olduğu metruk binanın yıkımı ve peyzaj çalışmasından memnun musunuz?” sorusu yazılı bir kâğıt gezdirilerek imza toplandığını öne sürdüğü ve arazi girişine kapı takıldığını, sökülen pergolanın yerine büyük bir şemsiye konulduğunu söyledikleri belirtildi.

Rizeli erden köylüsü Erdoğan’a terhis isyanı: “Allah belasını versin böyle askerliğin!”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder