15 Nisan 2020 Çarşamba

Vakıflar Bölge Müdürlüğü, kapalı dükkanlardan kira istedi

Bursa’da mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü’nde olan tarihi çarşıda esnaf koronavirüs nedeniyle dükkanlarını açamıyor. Kendilerinden kira istediğini belirten esnaf, kiraların salgın sonrasına ertelenmesini talep etti.

BOLD – Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü, tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ndeki dükkanları işleten esnaflardan kira talep etmesi tepki çekti. Koronavirüs ile mücadele kapsamında geçici süre dükkanlarını kapatan esnaf, kiraların salgın sürecinde hiç alınmamasını istiyor.

DÜKKANLAR BİR AYDIR KAPALI

Bedesten Kuyumcular Çarşısı Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akkuşçuoğlu, Bursalıları korumak adına çarşıyı bir aydır kapalı tuttuklarını belirterek, “Bizler diğer şehirlerde yapılmış olan Vakıflar’ın kira ötelemesi yaptığını duyduk. Bu kira ötelemelerinin Bursa’yı kapsamasını istiyoruz” dedi.

“KİRALARI YATIRIN” UYARISI YAPILMIŞ

Bedesten Kuyumcular Çarşı esnaflarından İsmail Arı da 21 Mart’tan beri dükkanlarının kapalı olduğuna vurgulayarak, “Vakıflar Bursa Bölge Müdürlüğü bize Nisan ayı kirasını yatırmamız noktasında uyarılarda bulundu. Kendilerine herhangi bir yazı gelmediğini iddia ettiler. Bizler kapalı kaldığımız süre için ticaretimizi yapamıyoruz. Bu süreçte bizler de sıkıntı yaşıyoruz. Dükkanlarımız kapalı kaldığı süre içinde devletimiz bizden kira etmemesini istiyoruz” dedi..

57 DÜKKAN BULUNUYOR

Esnaf Mehmet Sertkaya da 30 yıldır burada kiracısı olduğunu dile getirerek, “Çarşımızda 57 adet mağazamız var. Her mağazada yaklaşık 4 personel çalışmaktadır. Yaklaşık 240 kişiye çarşımız istihdam sağlıyoruz. Çarşımız kapandığından beri personelimizin sigorta primlerini ve maaşlarını ödüyoruz. Biz bu durumda devletimizden kira almamasını talep ediyoruz” dedi.

“Eşime 14 gün boyunca işkence yaptılar, elektrik verdiler, tehdit ettiler…”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder