14 Nisan 2020 Salı

İlk korona aşısı denenen ABD’li kadın konuştu: İnancım tam!

Koronavirüse karşı ABD’de geliştirilen ilk aşının denemesine katılan 44 yaşındaki iki çocuk annesi Jennifer Haller, yaşadıklarını anlattı. Korona aşısının geliştirileceğine dair inancının tam olduğunu belirtti.

BOLD – Çin kaynaklı koronavirüs (Kovid-19) Aralık’tan bu yana yaklaşık 2 milyon insana bulaştı ve 119 bini aşkın cana mal oldu.

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) ‘pandemi’ ilan ettiği hastalıkla mücadele kapsamında birçok ülke gibi Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) de aşı araştırmaları başladı.

İLANI FACEBOOK’TA GÖRDÜ VE BAŞVURDU

İlk çalışmalar sonunda deneme için gönüllü arayışına giren Amerikalı bilim insanlarına ‘Evet’ diyerek aşı yaptıran 44 yaşındaki iki çocuk annesi Jennifer Haller, sürece dair yaşadıklarını İngiliz The Telegraph gazetesine anlattı.

Gönüllü arandığını Facebook’ta gördüğünü belirten Haller, “Belki ben de bir katkıda bulunabilirim” fikriyle aşı yaptırmaya karar verdiğini söyledi.

EŞİ VE AKRABALARI ÇEKİNCELERİNİ DİLE GETİRDİ

Düşüncesini paylaştığı eşi ve akrabalarının çekincelerini belirttiklerini ifade ederek “Evet bir çok risk var ama ben son derece pozitif bir insanım ve riskleri gözardı etmek için elimden geleni yaptım” dedi.

Aşı yapıldıktan sonra yaşadıklarına da değinerek, ilk gün ateşinin bir miktar yükselmesi ve ikinci gün kolunda meydana gelen ağrı dışında hiçbir şikayet yaşamadığını belirtti.

12 İLE 18 AY ARASI BİR SÜRE ÖNGÖRÜLÜYOR

Koronavirüs aşısının bulunacağına dair güveninin tam olduğunu kaydeden Jennifer Haller, diğer bilimsel araştırmalara da gönüllü olunması çağrısında bulundu.

Washington eyaletindeki aşı testlerinin başarıyla sonuçlanması halinde ilgili federal kurumlardan onay alınabilmesi ve halkın kullanımına sunulabilmesi için yetkililer 12 ile 18 ay arası süre öngörüyor.

Resmi Gazete’de yayımlandı: Korona tedavisi 1 Mart’tan itibaren ücretsiz

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder