16 Nisan 2020 Perşembe

İŞKUR’da taşra çalışanlarına skandal talimat

İŞKUR’un taşra birimlerinde görev yapan çalışanlar, yüzyüze hizmet vermek zorunda bırakıldıkları için koronavirüse karşı endişeli. Çalışanlar evden hizmet verebilecekleri yerde yüzyüze hizmet vermeye zorlanmalarını genel müdürlüğe iletti.

BOLD – Türkiye İş Kurumu’na (İŞKUR) bağlı işyerlerinde örgütlü bulunan Türkiye KamuSen’e bağlı Türk Büro-Sen, personelden gelen şikâyetleri kuruma yazı ile bildirerek yeni tip koronavirüs salgınına karşı bir an önce gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

KURUM ÇALIŞANLARI RİSK ALTINDA

Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’ın haberine göre sendika, İŞKUR Genel Müdürlüğü’ne gönderdiği yazıda, Sağlık Bakanlığı bünyesine 14 bin kamu işçisi alımı işlemleri, kısa çalışma ödeneği başvuruları, işbaşı eğitim programları iş ve işlemleri, işsizlik sigortası işlemleri ve diğer yüz yüze verilmesi esas olan danışmanlık işlemleri nedeni ile kurum çalışanlarının risk altında bırakıldıklarına dikkat çekti.

ALTYAPI EVDEN ÇALIŞMAYA MÜSAİT

Taşra teşkilatında altyapı evden çalışmaya müsait olduğu halde işlemlerin yoğunluğu gerekçe gösterilerek tam zamanlı çalışmalara devam edildiğine dikkat çekilen yazıda, esnek çalışma genelgesi kapsamında asgari sayıda personel uygulamasına geçilmediğine vurgu yapıldı.

YÖNETİCİLER TALİMAT VERMİŞ

Hizmetlerin bir kısmının online verilebilmesine karşın bazı yöneticilerin yüz yüze hizmet verilmesi yönünde talimat verdiğinin belirtildiği yazıda, önlemlerin bir an önce alınmaması halinde salgının kurum içinde yayılımının önlenemeyeceği ve tüm işlemlerin durma noktasına geleceği uyarısı yapıldı.

Cübbeli Ahmet’ten ilginç çıkış: Camiler bir cuma önce kapatılmalıydı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder