16 Nisan 2020 Perşembe

Koronavirüs ile mücadele sürecinde Tayyip Erdoğan’a destek arttı

AKP’ye yakın yayın organı Hürriyet’te yazan Abdulkadir Selvi, MetroPoll Araştırma’nın Mart verilerini köşesine taşıdı. Selvi, koronavirüsle mücadeledeki liderliği sebebiyle Tayyip Erdoğan’a destekte ciddi artış olduğunu söyledi.

BOLD – Abdulkadir Selvi, Türkiye’nin koronavirüsle (Kovid-19) mücadele sürecinde AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a desteğin arttığını belirtti. MetroPoll Araştırma’nın Mart verilerini köşesine taşıyan Selvi, muhalefetin de Erdoğan’a destek verdiğini ifade etti.

CHP’Lİ VE İYİ PARTİLİLERİN DE DESTEĞİ YÜKSELDİ

“AK Parti ne yapıp edip Kürt seçmeni kazanmalı” görüşünü savunan Selvi’nin yazısının ilgili kısmı şu şekilde:

“Erdoğan nefretinin önemli bir motivasyon kaynağı olduğu muhalefet partilerinde de artışlar var. Şubat ayında CHP’lilerin yüzde 4,3’ü desteklerken, Koronavirüsle birlikte bu oran Mart ayında 19,6’ya yükselmiş. Yine Şubat ayında İYİ Partililerin yüzde 9,7’si desteklerken, Mart ayıyla birlikte bu oran 23,8’e çıkmış.

KÜRT SEÇMEN KAZANILMALI GÖRÜŞÜNÜ DİLLENDİRDİ

En yüksek artışlardan biri HDP’de. Şubat ayına ilişkin HDP’lilerle ilgili bir veri yok. O nedenle kıyaslayamıyorum ama Mart ayında Erdoğan’a destek yüzde 25,8 olmuş. AK Parti ne yapıp edip Kürt seçmeni kazanmalı.”

Reddettiği erkek AKP’li kadın yöneticiyi katletti

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder