18 Nisan 2020 Cumartesi

Tarım Bakanlığını dolandıran AKP’li TBMM Tarım Komisyonuna üye oldu

Tarım Bakanlığını dolandıran AKP Çankırı eski il başkanı Salim Çivitçioğlu’nun ilginç yükselişi dikkat çekti. Çivitçioğlu, milletvekili seçildikten sonra Meclis Tarım Komisyonu üyesi oldu.

BOLD – AKP Çankarı Milletvekili Salim Çivitcioğlu’nun 2017 yılında devletin verdiği destekleme ödemesinde Tarım Bakanlığını dolandırdığı belirlendi. Çivitçioğlu, resmi belgelere rağmen dolandırıcılık olayının ardından 2018’de milletvekili seçildi, daha sonra da Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu üyeliğine getirildi.

Salim Çivitçioğlu

Çankırı’nın Şabanözü İlçe Tarım Müdürlüğü’nün kararına göre, Çivitcioğlu ve ailesinden 8 kişi ile Çivitçioğlu Tarım Ürünleri Limited Şirketi 2017 yılında devletin verdiği desteklemeler için yalan beyanda bulundu. İlçe Tahkim Komisyonu, yapılan soruşturma sonucunda Çivitçioğlu ile yakınlarının 5 yıl süre ile destekleme ödemelerinden mahrum edilmesine, haksız ödemenin de gecikme faiziyle geri alınmasına karar verdi.

ÖNCE VEKİL, SONRA TARIM KOMİSYONU ÜYESİ OLDU

Ancak Salim Çivitçioğlu, bu soruşturmadan bir yıl sonra AKP Çankırı Milletvekili seçildi. Daha sonra da Tarım Komisyonu üyeliğine getirildi. Çivitçioğlu’nun hakkındaki bu raporu hazırlayan kişinin de sürdürdüğü iddia edildi.

Resim

 

Resim

İTİRAFÇI OLMUŞ

Öte yandan Çivitçioğlu’nun 4 Eylül 2016’da cemaate üyelik iddiasıyla emniyet tarafından şüpheli olarak ifadesinin alındığı kaydedildi. Çivitçioğlu’nun etkin pişmanlıktan yararlanarak itirafçı olarak ifade verdiği belirtildi.

AKP’li vekil Çivitçioğlu’nun ifadesinde, “Ben örgüt üyesi değilim. Bu kapsamda olduğumu düşünmüyorum. Bu konuda bildiklerimin hepsini samimim olarak anlatmak istiyorum. Bu hususlar etkin pişmanlık olarak kabul edilecekse buna rızam vardır” dediği kaydedildi.

KUZENİNİ ÜNİVERSİTEYE DAİRE BAŞKANI YAPTI

AKP’li vekil Çivitcioğlu’nun, Çankırı Defterdarlığında çalışan kuzeni Osman Çivitçioğlu’nun, Çankırı Karatekin Üniversitesi’ne daire başkanı olarak atanmasında üniversite rektörüne telkinde bulunarak etkili olduğu öne sürüldü.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder