15 Nisan 2020 Çarşamba

Bakanlık virüslü mahkumları evlerine gönderecek

Tüm dünyada ülkeler cezaevlerindeki mahkumları tahliye ederken Türkiye ise hasta tutukluları evlerine göndermeye başlayacak. Tedavi için gittikleri hastaneden virüs kapan tutuklular, 31 Mayıs’a kadar evlerine gönderilecek.

BOLD – Açık ceza infaz kurumlarındaki 17 hükümlüde koronavirüse rastlandı. Tedavi için gittikleri hastanede virüs kaptıkları belirlenen tutuklulardan üçü hayatını kaybederken diğerlerinin tedavisi ise sürüyor. Bakanlık koronavirüslü mahkumları evlerine göndermeye hazırlanıyor.

HASTANEDE DOKTORLARDAN BULAŞMIŞ

Edinilen bilgilere göre koronavirüs, mahkûmlara hastanede temas ettikleri noktalardan veya muayene oldukları doktordan bulaştı. Daha sonra Sağlık Bakanlığı yetkililerinin de devreye girmesiyle, koronavirüs testi pozitif çıkan hükümlülerin, temas ettiği belirlenen diğer mahkûmların da karantina altına alındığı öğrenildi.

31 MAYIS’A KADAR EVLERİNE GÖNDERİLECEKLER

Açık cezaevindeki koronavirüs hastaları, İl Sağlık Müdürlüklerine teslim edildi. Bu kişilerin tedavisi ve karantina süresi bittikten sonra cezaevine geri gönderilmeyecek. Mahkûmlar, eğer tahliye hükümlerinden faydalanabiliyorsa tahliye edilecek, faydalanamıyorsa 31 Mayıs’a kadar izinli olarak evine gönderilecek.

Organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı tahliye oldu!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder