15 Nisan 2020 Çarşamba

İnfaz düzenlemesini eleştiren Davutoğlu: Yolsuzluğa hapsi kaldırdılar

Düzenleme için “Toplumsal mutabakat sağlanmamış bir af tasarısı” diyen Davutoğlu, yeni yasayla yolsuzluk, zimmet suçu ve gasp gibi organize suçlara hapis cezasının kaldırıldığını söyledi.

BOLD – Eski başbakanlardan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Fox TV’de İsmail Küçükaya’ya, geçen gün Mecliste kabul edilen Ceza infaz Yasasında değişiklik öngören yasa hakkındaki görüşlerini anlattı.

Başbakanlığı döneminde şeffaflık atılımlarıyla bilinen Davutoğlu, düzenlemeyi yolsuzluğa cezasızlık getirmekle eleştirdi.

AF TASARISI BU

Hükumetin komisyona getirdiği gibi Genel Kuruldan da çıkardığı düzenlemenin, toplumsal mutabakat sağlanmamış bir af tasarısı olduğunu dile getiren Davutoğlu, 31 Mart öncesi tüm işlenen yolsuzluk, zimmet suçu, gasp gibi organize suçlara hapis cezasını kaldırdığını anlattı. Davutoğlu, ileride açılacak davalarda bu suçlardan 6 yıl ceza alacakların şimdiden cezalarını kaldırdığını söyledi.

SALGINDA SUÇ AYRIMI YAPILMAZ

Siyasi tutuklu ve gazetecileri kapsamayan düzenlemenin yolsuzluğa cezasızlık yolu açtığını söyleyen Davutoğlu ”Buna mukabil şiddet yapmamış fikir beyan edene de sen içeride kalacaksın diyorsunuz” diye konuştu. Küçükkaya’nın ‘Bugün siz yönetiyor olsaydınız düzenleme nasıl olurdu?’ sorusuna Davutoğlu salgını hatırlatarak, risk taşıyan hükümlü ve tutuklunun suç ayrımı yapılmadan tahliye edileceğini söyledi.

TUTUKLULUK EN BÜYÜK HAK İHLALİ

Fikir suçlularıyla henüz hüküm giymemiş tutuklulara da değinen Davutoğlu ”Tutukluluk mutat bir işlem haline geldi. Hakimler baskı gelir diye salıvermeye kokuyor. Bu yüzden en büyük insan hakkı ihlalidir bu” diye konuştu.

“Eşime 14 gün boyunca işkence yaptılar, elektrik verdiler, tehdit ettiler…”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder