18 Nisan 2020 Cumartesi

Selahattin Demirtaş’ın tahliye talebine gerekçesiz ret

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın avukatlarının koronavirüs sonrası yaptıkları tahliye başvurusunun gerekçesiz reddedildiği belirtildi.

BOLD – 3.5 yıldır Edirne Cezaevinde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için avukatları 2 hafta önce tahliye talebinde bulunmuştu. Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği, tahliye talebinin reddine karar verdi.

Avukat Mahsuni Kahraman sosyal medya hesabından ayrı ayrı yaptıkları tutukluluğa itiraz ve tahliye taleplerinin gerekçesiz olarak reddedildiğini açıkladı.

TORBA KARARLARDAN VAZGEÇİN

Avukat Kahraman, kararla ilgili, “Hipertansiyon, kalp ve solunum yolu hastalıkları nedeniyle korona virüs risk grubunda olan Sn. Demirtaş için yaptığımız tahliye talebi, başvurudan 2 hafta sonra hiçbir gerekçe gösterilmeden reddedildi. Şüphelisi bile olmadıkları bir soruşturmadan tutuklanan Sn Demirtaş ile Sn Yüksekdağ için tahliye kararı verecek cesaretiniz yok. Gerekçe yazacak yüzünüz yok. Ama hiç değilse, torba kanun tekniğinden esinlenerek verdiğiniz şu torba kararlardan vazgeçin” ifadelerini kullandı.

Lale Devri’nden korona zekatına kılıf buldular: Yöneticiye mal lazımsa tahsili halktan olur

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder