17 Nisan 2020 Cuma

Engelli tutuklu Sebahattin Akbaş’ın kardeşi: Ne revire ne de hastaneye götürmediler

Şanlıurfa Cezaevinde tutuklu olan doğuştan engelli Sebahattin Akbaş, protezlerini kullanmadığı için cezaevinde zor günler geçiriyor. Akbaş’ın kız kardeşi, abisinin son durumunu anlattı.

BOLD – 2 Mayıs 2019’dan beri tutuklu olan yürüme engelli Sabahattin Akbaş’ın kız kardeşi Kader Akbaş, abisinin durumunun kötüleştiğini söyledi. Akbaş, “Onun için çok endişe ediyoruz. Abim engelli. Sağ bacağında protez var. Protezi çıkarmadığından nasırlanmış. Protezi takamıyorum dedi. Takınca nasırlar yara oluyormuş. Ne revire göndermişler ne de hastahaneye.” dedi.

SAĞLIK HİZMETLERİNDEN YARARLANAMIYOR

Protezlerini takamayınca abisinin ihtiyaçlarını tek başına gideremediğini belirten Akbaş, “Koğuş arkadaşları yardım ediyor ama çok mahcup kendilerine karşı. Lütfen sesimiz olun. Abimin sağlığından endişeliyiz” ifadelerini kullandı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tarih Bölümü son sınıf öğrencisiyken tutuklan Sebahattin Akbaş, Şanlıurfa’nın Aşağı Demircik Köyünden 6 çocuklu bir ailenin oğlu. Babası çiftçi, annesi ev hanımı. 6 kardeşin ikincisi. Trabzon Ortahisar Belediyesi Ampute Futbol Takımında oynayan Akbaş, hem bir Karadeniz tutkunu, hem de futbol aşığı.

DOSYASI YARGITAY’DA

Cemaat soruşturmaları kapsamında 2 Mayıs 2019’da Trabzon’da gözaltına alınan Sebahattin Akbaş, 6 Mayıs 2019’da Şanlıurfa’da tutuklandı ve Şanlıurfa 2 Nolu T2 Tipi Cezaevine gönderildi. 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Akbaş’ın dosyası Yargıtay’da bulunuyor.

Sebahattin Akbaş, kız kardeşi ve annesiyle bir görüş gününde.

Futbol sahasından cezaevine: Engelli tutuklu Sebahattin Akbaş’ın öyküsü

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder