16 Nisan 2020 Perşembe

Yunanistan kimsesiz göçmen çocukları Avrupa ülkelerine göndermeye başladı

Yunanistan, kalabalık göçmen kamplarında yanında ebeveyni olmadan kalan 12 çocuğu Lüksemburg’a gönderdi. Koronavirüs salgınının ülkedeki iki göçmen kampına sıçramasının ardından Yunanistan, binden fazla çocuğu başka ülkelere göndermeye hazırlanıyor.

BOLD – Yunanistan velisi bulunmayan ve salgın nedeniyle Avrupa’nın diğer ülkelerine transferi düşünülen bin mülteci çocuktan yaşları 11 ile 15 arasında değişen 12 kişilik ilk grubu Lüksemburg’a gönderdi.

Çarşamba günü gönderilen çocukların yaşlarının 11 ila 15 arasında değiştiği ve 10’unun Afganistan’dan, ikisininse Suriye’den geldiği belirtildi.

50 çocuktan oluşan ikinci grubun Cumartesi günü Almanya’ya hareket etmesi bekleniyor. 20 çocuksa İsviçre’ye gönderilecek.

1600 KİMSESİZ ÇOCUK GÖNDERİLECEK

Yunanistan, gelecek aylarda kamplarda yalnız başına kalan bin 600 kadar çocuğu daha başka ülkelere gönderecek. Yunan yetkililer bu kapsamda İrlanda, İtalya, Sırbistan, Finlandiya ve Portekiz’in gönüllü olarak söz konusu çocukları kabul etmek için başvuru yaptığını açıkladı.

Suriye, Afganistan, Irak ve Afrika ülkelerinden gelen en az 5 bin 200 kadar çocuk, Yunanistan’daki kalabalık göçmen kamplarında zor koşullar altında kalıyor.

Atina hükumeti halihazırda çoğunluğu Ege Denizi’ndeki adalarda bulunan 120 bin mülteciye ev sahipliği yapıyor. Ülkeye 2019 ve 2020 yılları arasında 70 bin mülteci, göçmen ve sığınmacı giriş yapmıştı.

Koronavirüs kriziyle de mücadele eden Yunanistan’da bugüne kadar 2 bin 100’ü aşkın Kovid-19 vakası görülürken, salgın nedeniyle 102 kişi hayatını kaybetti.

AP: Türkiye’de mahkumların serbest bırakılmasına ilişkin kanun “büyük bir hayal kırıklığı”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder