17 Nisan 2020 Cuma

Fahrettin Altun’un 258 TL’ye kiraladığı arsa Meclis gündeminde

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un Kuzguncuk’ta aylık 258 TL’ye kiraladığı arsayla ilgili Meclise soru önergesi verdi.

BOLD – Özel, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy’a yönelttiği soru önergesinde kanuna aykırı işlemle ilgili idari soruşturma başlatılıp başlatılmadığını sordu.

Skandalı TBMM gündemine taşıyan Özel, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’le de arazinin kiralanmasını haber yapan Cumhuriyet gazetesine terör soruşturması başlatılmasını sordu.

Özel, Boğaziçi’ndeki İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yetkisinin alınmasına ilişkin bir yasa taslağının olup olmadığını da sordu. Özel, Kültür Bakanı Ersoy’a Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün söz konusu araziyi daha önce kiralayıp kiralamadığını, kiraladıysa ne kadar bedelle kiraladığı sorularını yöneltti. Özel, salgın nedeniyle Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün ihaleyi neden ertelenmediğini ve kiralamadan önce arazide işlem yapılıp yapılmadığını da sordu.

GÜL’E SORDU: ARAZİ TAHSİSİ HABERİ TERÖR KAPSAMINA MI GİRİYOR?

Adalet Bakanı Gül’e terör örgütlerine hedef gösterme suçu iddiasıyla bugüne kadar hüküm giyen kaç kişi olduğunu soran Özel, “Kanuna aykırı işlem yaptığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerince de tespit edilen bir Cumhurbaşkanı bürokratı hakkında haber yapılması ‘terör örgütlerine hedef gösterme’ suçu kapsamına girmekte midir” sorusunu yöneltti.

Boğazda 258 TL’ye arsa kiralayabilirsiniz: Tek şart “Saraylı” olmak

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder