14 Nisan 2020 Salı

Halkın maske isyanı, eczacıya gelen eli boş dönüyor

Halka dağıtılacak beş maske yeni krize yolaçtı. Eczacılar yoğunluktan şikayetçi, halk ise kod gelmemesi nedeniyle eli boş dönmekten.

BOLD – Eczanelerden maske dağıtımı soruna dönüştü. Kendilerine kod gelmediği için maske alamayanlar, maskeleri farklı yerlerden temin etmeye çalışırlarken, eczaneler de maske satamamaktan şikayetçi. Eczaneler ihtiyaç halinde maske satılmasının serbest bırakılmasını istiyor.

BİRÇOK KİŞİ MASKE ALAMADI

Cumhuriyet’ten Sibel Bahçetepe’nin haberine göre Sağlık Bakanlığı’nın eczaneler aracılığıyla ücretsiz maske dağıtımı İstanbul ve Ankara’da başladı. Vatandaşlar ücretsiz maskelerini T.C. kimlik numaraları ve telefonlarına gelen kod ile eczanelerden temin edebiliyor. Kendisine henüz kod gelmeyen ancak işine, markete ve bakkal gibi birçok yere gitmek zorunda olanlar ile toplu taşımayı kullanan yurttaş maskeye erişemiyor.

KOD UYGULAMASI KALDIRILMALI

İstanbul Eczacı Odası Başkanı Zafer Cenap Sarıalioğlu, Sağlık Bakanlığı ile görüşmelerin sürdüğünü ve kod uygulamasının bir an önce kaldırılması gerektiğini belirterek “Kod uygulaması ile maske verilmesinden vazgeçilmeli, vatandaş T.C. kimlik numaraları ile bu maskeleri eczanelerden alabilmeli” dedi.

ECZANELERDE KAOSA YOL AÇTI

Birçok eczacı, her gün maske almak için çok sayıda yurttaşın eczaneye geldiğini belirten Sarıalioğlu, “Kodlar ilk olarak 57-65 yaş arasındaki vatandaşlara gitmeye başlamış. Kodu gelmeyen ve ellerinde maske olmayanlar, ‘ben şimdi ne yapacağım’ diyerek eczaneye geliyor, eczanelerde yoğunluk oluştu, hastalık riski artıyor. Bu duruma hızla çözüm üretilmeli. Maske sorunu eczanelerde kaosa dönüştü” dedi.

MASKE SATIŞI SERBEST BIRAKILMALI

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Eczacı Nurten Saydan da“İnsanlar, kendilerine kod gelmediği için ve eczanelerden de satılmadığı için işportadan, nalbur, büfe gibi sağlıklı olmayan koşullarda temin etmeye çalışıyorlar. Eczanelerimizden ihtiyaç halinde maske satılmasının serbest bırakılması için izin istiyoruz” dedi.

“Eşime 14 gün boyunca işkence yaptılar, elektrik verdiler, tehdit ettiler…”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder