14 Nisan 2020 Salı

Libya’da çatışmalar koronavirüs salgınına rağmen devam ediyor

Bütün dünya koronavirüs salgını ile mücadele ederken Libya’da çatışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükumeti (UMH) güçleri 3 bin kilometrekare alanı Hafter güçlerinden geri aldı

BOLD – Libya’da Türkiye ve Katar’ın desteklediği Mutabakat Hükumeti’ne (UMH) bağlı birlikler, General Halife Hafter’e bağlı birliklerin kontrolündeki 2 kenti geri aldı.

Bölge sakinleri ve uluslararası gözlemciler, UMH’ye bağlı birliklerin başkent Trablus’un 60 kilometre batısındaki Surman’ı ve 75 kilometre ilerisindeki bir diğer kent Sabrata’yı tamamen ele geçirdiğini aktardı.

UMH’ye bağlı güçlerin sözcüsü Muhammed Kununu, ele geçirdikleri 3 bin kilometrekarelik alanda Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) ait silah deposu, büyük miktarda mühimmat ve askeri malzeme de ele geçirdiklerini ifade etti.

“EN BÜYÜK KAZANIM”

UMH birlikleri her iki kenti ele geçirdikten sonra buralardaki cezaevlerinde bulunan kişileri serbest bıraktı.

UMH’nin Hafter karşısında sağladığı ilerleme, son bir yıldır devam eden savaşta ‘en büyük kazanım’ olarak değerlendiriliyor.

General Halife Hafter, BAE ve Mısır başta olmak üzere Fransa ve Rusya’nın dolaylı desteğine sahip.

UMH ise Türkiye ve Katar tarafından destekleniyor. Birleşmiş Milletler, UMH’yi ülkenin resmi temsilcisi olarak kabul ediyor.

Ekvador’da 700’den fazla ceset evlerden toplandı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder