18 Nisan 2020 Cumartesi

Trump tahmini can kaybını 240 binden 60 bine düşürdü

ABD Başkanı Trump, ülke geneli koronavirüs kaynaklı ölüm tahminlerinin 100 ila 240 binden 60 ila 65 bine düştüğünü açıkladı. Solunum cihazı krallığı kurdukları söyleyip başka ülkelere yardım yapacaklarını ifade etti.

BOLD – Dünya geneli koronavirüs (Kovid-19) vakalarının en çok görüldüğü Amerika Birleşik Devletleri’de ölü sayısı 37 bini geçerken Başkan Donald Trump, salgındaki artışın bittiğine inandığını söyledi.

ARTIK 100 BİN ALTINDA ÖLÜM OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ

Trump, “Aldığımız önlemlerle belki de milyonlarca hayat kurtardık. Yakın zamana kadar virüs nedeniyle 100 ila 240 bin kişinin ölmesi bekleniyordu. Ancak artık 100 binin altında ölüm olacağını düşünüyoruz. 60 ila 65 bin ölümün yaşanacağı bir döneme doğru gidiyoruz” dedi.

Kimi eyalet valilerinin çok iyi iş çıkardığını kaydederek “Salgın artışının bittiğini düşünüyorum” diye konuştu.

ÇİFTÇİLER İÇİN 19 MİLYAR DOLARLIK PROGRAM BAŞLATILDI

Korona sebebiyle ekonomik zorluk yaşayan çiftçiler için 19 milyar dolarlık program başlatıldığını ilan ederek “Doğrudan ödeme yapacağız. İhtiyaç sahiplerine ulaştırmak için büyük miktarda et, süt ve gıda ürünü satın alımı olacak” bilgisini verdi.

SOLUNUM CİHAZI KRALLIĞI KURDUK BAŞKA ÜLKELERE YARDIM EDECEĞİZ

“Şu anda solunum cihazı krallığı kurduk, yüz binlercesi üretim aşamasında. Bunlara ihtiyacımız yok” diyen Trump, bu noktada başka ülkelere yardım yapacaklarını söyledi.

Koronavirüs nedeniyle tahliye edilen mahkum, silahlı kutlamada kuzeni tarafından öldürüldü

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder