16 Nisan 2020 Perşembe

Çin’de bir şehirde daha kedi ve köpek yenmesi yasaklandı

Çin’de Şenzen’den sonra ikinci bir şehir daha kedi ve köpek eti yenmesini yasakladı. Zhuhai’de 1 Mayıs’tan itibaren geçerli olmak üzere yasak getirildi.

BOLD – Çin’de Kovid-19 salgınının ardından ülkenin güneyindeki bir şehirde daha kedi ve köpek eti tüketimi yasaklandı.

Ülkenin Guangdong eyaletine bağlı Zhuhai Kenti Yerel Halk Meclisi, “Vahşi Hayvanların Yasaklanması” düzenlemesiyle kedi ve köpek başta olmak üzere tüm vahşi kara hayvanlarının tüketiminin yasaklandığını açıkladı.

Koronavirüs salgınının Çin genelinde kedi, köpek eti tüketimini tamamen yasaklanmasına yardımcı olmasını uman hayvan hakları savunucuları, Zhuhai şehrindeki kararın memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Düzenlemede, suda yaşayan bazı kurbağa ve kaplumbağa türlerinin yasak kapsamı dışında tutulduğu, tüketimi yasaklanan hayvanların yakalanması, ticareti ve taşınmasının da yasak kapsamında olduğu belirtildi.

1 MAYIS’TA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Kamu sağlığının korunmasına katkı sunması hedeflenen düzenlemenin 1 Mayıs’ta yürürlüğe gireceği kaydedildi.

Çin’de vahşi yarasalar veya yılanlardan insanlara bulaştığı düşünülen Kovid-19’un salgına dönüşmesi sonrası ülkenin en üst düzey yasama mekanizması Ulusal Halk Kongresi (NPC), 24 Şubat’ta yabani hayvanların tüketiminin ve ticaretinin yasaklandığını duyurmuştu.

NPC’nin kararı sonrası Guangdong eyaletine bağlı Şenzen kenti, 2 Nisan’da kedi ve köpek etinin tüketimini yasaklayarak bu alanda karar alan ilk Çin şehri olmuştu.

Asya genelinde yılda yaklaşık 30 milyon köpeğin öldürüldüğü bildiriliyor.

Zulümde hayatını kaybedenler için 10 ülkedeki öğrencilerden ortak ses

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder