16 Nisan 2020 Perşembe

Gezi katillerinden Tosuncuk’a, madencilerin faillerinden Çorlu’ya kadar herkese af!

Yüz binlerce vatandaşı 1.5 milyar lira dolandırarak yurt dışına kaçan Çiftlikbank’ın kurucusu ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın, daha yakalanmadan cezasında indirim aldı.

BOLD – Siyasi tutuklular ve gazetecileri kapsamadığı gerekçesiyle çokça eleştirilen yeni İnfaz Yasası, Resmi Gazete’de yayınlandı. Tahliyeler dün tamamlandı. Organize suç örgütlerini de kapsayan düzenleme ile mafya lideri Alaattin Çakıcı da dün Sincan Cezaevinden tahliye edildi. Sözcü gazetesinden Asuman Aranca’nın haberine göre, Kürşat Yılmaz gibi bir çok çete lideri de, düzenleme ile indirim uygulanan infaz süresinin tamamlanmasını bekliyor.

TOSUNCUK’A YAKALANMADAN İNDİRİM

Yeni düzenleme yüz binlerce mağduru bulunan Çiftlikbank davası sanıklarını da kapsıyor. Bilindiği üzere, 1 buçuk milyar lira ile yurtdışına kaçan Mehmet Aydın, dernekleşen mağdurlar tarafından dünyanın her yerinde aranıyor. Firari olan Aydın, Türkiye’de yargılanıp mahkum olduğu taktirde alacağı cezanın yarısı düşecek.

BERKİN’İN FAİLLERİNİ DE KAPSAYACAK

Öte yandan, yeni düzenleme kamu vicdanını yaralayan olayların faillerine de yaradı. Düzenleme ile Gezi olaylarında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz, Berkin Elvan, Abdullah Cömert’in davalarından mahkum olan sanık polisleri de kapsayacak.

SOMA FACİASI VE ÇORLU TREN KAZASI

Soma’da 301 madenci, Ermenek’de 18 madenci, Çorlu tren kazasında 7’si çocuk, 25 kişi, yüksek hızlı tren kazasında 9 kişi hayatını kaybetti. Aladağ yurt yangınında 10’u öğrenci, 12 kişi vefat etti. Bu davaların hükümlüleri de kapsama girecek.

DÜZENLEME DEĞİL AF

Eski Başbakanlardan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da, yasanın bir düzenle değil, toplusal mutabakat sağlanmamış ‘AKP ve MHP Affı’ olarak nitelemişti.

Mustafa Yeneroğlu: AYM ya iptal edecek ya da kapsamını genişletecek!

n çakıcı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder