12 Ağustos 2020 Çarşamba

Akşener’den ‘evine dön’ daveti yorumu: Cumhur İttifakı’na çağrıymış

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Devlet Bahçeli’nin ‘evine dön’ çağrısı arkasındaki amacı yorumladı: “Sayın Bahçeli’nin söylediklerinden hiçbir şey anlamadım ama sonra Sayın Erdoğan’ın Cuma çıkışı anlaşıldı ki Cumhur İttifakı’na çağrı gibi yapılmış.”

BOLD – Siyaset gündemini meşgul eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin İyi Parti lideri Meral Akşener’e yönelik ‘evine dön’ çağrısı farklı bir boyut kazandı. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da tartışmaya girmesi ile Akşener yeni bir değerlendirme yaptı: “Bahçeli’nin söylediklerinden hiçbir şey anlamadım ama sonra Erdoğan’ın Cuma çıkışı anlaşıldı ki Cumhur İttifakı’na çağrı gibi yapılmış.”

MUHALEFETLE İŞ TUTAR MI ONA BAKMALI

Erdoğan’ın yeni sistem için verdiği “Allah’ın emri değil, eksiklikleri varsa düzeltiriz” sözlerinin eleştirileri kabul ettiği manasına geldiğini ifade ederek “Bunun sonrasında iyileştirilmiş güçlendirilmiş demokratik parlamenter sisteme geçiş konusunda muhalefetle iş tutar mı aslında ona bakmak lazım” dedi.

SORUN SOSYOLOJİK DEĞİL YENİ SİSTEMLE İLGİLİ

Sözcü’den Deniz Zeyrek’e konuşan İyi Parti Genel Başkanı, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın “İyi Parti’nin dayandığı sosyolojiye bakarsanız AKP ve MHP ile çok iç içedir, Cumhur İttifakı’na yakın durması gayet normal. İyi Parti’nin ayrı hareket olarak ortaya çıkması, AKP ve MHP ile sosyolojik türdeşliğinin gerçeğini ortadan kaldırmıyor” sözlerini de yorumladı: “Partiler kendini yenilemezse Kalın’ın sözünü ettiği gibi bir sosyolojiden bahsedemeyiz. AK Parti’nin temel sorunu sosyolojik değil, partili cumhurbaşkanlığı sisteminin ülkeyi tıkaması ve bunun halkta yarattığı psikolojidir. Seçmenin siyasetin içine dahil olma durumu ortadan kalktı ve bu psikoloji sosyolojinin önüne geçti.”

YUVA BURASI BURAYA DÖNSÜNLER

Erdoğan’ın çağrısına ilişkin sözlerine açıklık getirerek “Sayın Erdoğan yönetilemez Türkiye ile ilgili destek talebi getiriyorsa ki biz memleket masası kuralım bunları konuşalım da dedik, bunun yolu iyileştirilmiş güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiştir. Yani yuva burası, buraya dönsünler. Yoksa Türkiye bu sistemi taşıyamaz” diye konuştu.

Akşener’in avukatı Cumhuriyet Başsavcılığına başvurdu: Gizliliği kaldırın ifadesini alın

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder