15 Ağustos 2020 Cumartesi

Antalya sahillerindeki peşkeş Meclis gündemine taşındı

Antalya’da Demre’ye bağlı Üçağız Mahallesinde yaklaşık 13 hektarlık deniz alanı ve iskele ile Alanya’da Aydap mevkiinde kadınlar plajı olarak işletilen günübirlik tesisin 10 yıllığına MUÇEV Turizm’e kiralanmasını TBMM gündemine taşındı.

BOLD – CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Antalya sahillerinin rant alanlarına dönüştürülmesine tepki gösterdi. Konuyu Meclis gündemine taşıyan Budak, vakıf adı altınla yapılan bu peşkeşin Sayıştay denetiminden kurtulduğuna dikkat çekti.

10 YILLIĞINA VAKFA KİRALANDI

Antalya’da Demre’ye bağlı Üçağız Mahallesinde yaklaşık 13 hektarlık deniz alanı ve iskele ile Alanya’da Aydap mevkiinde kadınlar plajı olarak işletilen günübirlik tesisin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 10 yıllığına MUÇEV Turizm Tic. Ltd. Şti.’ne kiralanmasını TBMM gündemine taşıdı. Budak, “Muğla’dan sonra Antalya’nın en gözde kıyı alanlarını rant sahillerine dönüştürmeye başladılar. Üstelik de bunu vakıf görünümü altında kurdukları şirket aracılığıyla yapıyorlar. Bu sayede Sayıştay denetiminden de kurtuluyorlar” dedi.

KIYILAR MUÇEV’E PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR

Konuya ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına bir soru önergesi veren Budak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Muğla Valiliği kontrolündeki Muğla’ya Hizmet Vakfı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesindeki Türkiye Çevre Koruma Vakfı tarafından kurulan MUÇEV Turizm Ticaret Limitet Şirketi Türkiye’nin en güzel kıyılarını adeta teslim almıştır. Her ne kadar iki kamu kurumunun ortaklaşa oluşturduğu bir vakıf görüntüsü taşısa da özel hukuk hükümlerine göre kurulmuş bir şirkettir ve Muğla kıyılarındaki dikkat çekici pek çok yer Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından MUÇEV’e kiralanmıştır.”

YAĞMALANMADIK TEK KARIŞ ALAN KALMADI

Demre’ye bağlı Üçağız Mahallesinde yaklaşık 13 hektarlık denizalanı ve iskelenin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 7 Temmuz 2020 itibariyle 10 yıllığına MUÇEV Turizm Tic. Ltd. Şti.’ne kiralandığını belirten Budak, “Bunun yanı sıra Alanya’da Antalya Büyükşehir Belediyesi’nce Aydap mevkiinde kadınlar plajı olarak işletilen günübirlik tesis MUÇEV Turizm Tic. Ltd. Şti.’ne 7 Temmuz 2020 tarihinde imzalanan sözleşme ile 10 yıllığına kiralandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Belek ve Kadriye’deki günübirlik alanları halktan alıp otel rantına teslim etti. Aynı şekilde Manavgat Ulualan’da da golf otellerine en güzel, el değmemiş yerler tahsis ediliyor. Antalya’da yağmalanmadık bir karış alan bile kalmadı” dedi.

MUÇEV YÖNETİM KURULU KİMLERDEN OLUŞMAKTA?

Soru önergesinde MUÇEV Mütevelli Heyeti ve yönetim kurulunun kimlerden oluştuğunu soran Budak, “MUÇEV Turizm Tic. Ltd. Şti.’nin yöneticileri kimlerdir? Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Demre ve Alanya’da bahse konu alanları MUÇEV Turizm Ltd. Şti.’ne hangi çerçevede ve hangi bedel altında kiralamıştır? Kiralama işlemi hangi usul ile yapılmıştır? Kiralama işlemleri öncesinde ilan/duyuru yapılmış mıdır? MUÇEV Turizm Ltd. Şti. söz konusu alanların işletmesini doğrudan kendisini mi yapacaktır yoksa alt işletmeciye mi verecektir?” dedi.

Günlerce görüştürmediler arkasından koronavirüs çıktı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder