14 Ağustos 2020 Cuma

“Yalanlarınızdan pişman mısınız” sorusuna cevap veremedi…

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da gerçekleştirdiği basın toplantısı sırasında muhabir S.V. Date’in “ABD halkına söylediğiniz yalanlardan pişman mısınız” sorusu üzerine soruya cevap veremedi. Hızla başka bir muhabire söz hakkı verdi.

BOLD ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da gerçekleştirdiği basın toplantısı sırasında beklemediği bir soruyla karşılaştı. Trump’ın dün gerçekleştirdiği basın toplantısında söz alan muhabir S.V. Date, ABD Başkanı’na “3 buçuk yılın sonunda ABD halkına söylediğiniz bütün yalanlardan pişmanlık duyuyor musunuz?” diye sordu.

Sorunun ne ile ilgili olduğunu ve kimin yalanlarından bahsedildiğini tekrar ettiren Trump, soruyu tam olarak duyduktan sonra hızlıca başka bir muhabire söz verdi. Soruya cevap vermedi.

İngiliz The Guardian gazetesine konuşan Date, soruyu sorduğunu çünkü ilk kez böyle bir şansı olduğunu söyledi. Date, “Bilmiyorum neden beni seçti, çünkü bu soruyu daha önce de sormaya çalıştım ancak ortasında kesti. Sanırım beni tanımadı. Biliyorsunuz, genelde sorularını istediği belli bir grubu var” dedi.

ABD HALKINA 20 BİN YALAN SÖYLEDİ

Washington Post gazetesi, ABD Başkanı Donald Trump’ın göreve geldiği günden bu yana, 20 binden fazla yanlış veya yanıltıcı söylemde bulunduğunu ifade etmişti.

Gazetenin  hesaplarına göre, Trump’ın 10 bin yanlış veya yanıltıcı ifadeye ulaştığı 827 günlük dönemde günde ortalama 12, kalan 440 günde ise günde ortalama 23 yanıltıcı bilgi paylaştığı açıklanmıştı.

“ABD Kongresi S-400 alımı nedeniyle 2 yıldır Türkiye’ye silah satışına engel oluyor”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder