15 Ağustos 2020 Cumartesi

Wushu aşkına: Aile yetmedi yeğeni de birinci yaptı

Türkiye Wushu Federasyonununda skandallar bitmiyor. 2018 Türkiye Wushu Şampiyonası birincilerinden Dursun Ali Çapoğlu’nun, müsabaka hakemi ve Federasyon Başkan vekili Abdurrahman Akyüz’ün eşi Fatma Akyüz’ün yeğeni olduğu ortaya çıktı.

BOLD – Uzak doğu sporlarından Wushu’nun Türkiye’deki ayağı tabir yerindeyse Akyüz Ailesi tekelinde. Baba Abdurrahman Akyüz Federasyon Başkan vekili, anne Fatma, kızlar Zeynep Makbule ve Elif ile erkek evlat Necmettin Erbakan bu alanda sürekli madalya kazanan sporcular. Tablo böyle olunca gözler Akyüzler’den alınamıyor.

Türkiye Wushu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, eşi Fatma Akyüz, kızları Elif ve Zeynep Makbule ile oğlu Necmettin Erbakan Akyüz.

ERKEK KARDEŞİNİN OĞLU BİRİNCİLİĞE ORTAK OLDU

Federasyona kayıtlı diğer birçok sporcu da söz konusu durumdan şikâyetçi ki 2018 Türkiye Wushu Şampiyonu Oğuzhan Kerenciler bunlardan biri. Çünkü Kerenciler o sene birinciliği Dursun Ali Çapoğlu ile paylaşmak zorunda kaldı. Bu isim Federasyon Başkan vekili Abdurrahman Akyüz’ün eşi Fatma Akyüz’ün yeğeni. Üstelik Fatma Akyüz, yeğeninin zirveye ortak edildiği müsabakada hakemlik yaptı.

2018 Wushu Türkiye Şampiyonası birincilerinden Oğuzhan Kerenciler, şimdilerde pazarcılık yapıyor.

HALASI İLE OTURARAK BENİ SEYRETTİ EVRAĞA 3. YAZMIŞ OLABİLİRLER

Oğuzhan Kerenciler şimdilerde pazarcılıkla geçimini sağlıyor. Genç sporcu Akyüzleri kast ederek “Emeğimizin onlar için bir önemi yok. Bizler onların şampiyon olmasını sağlayan oyuncaklarız” dedi. Birgün’den Eren Tutel’e konuşan Kerenciler, yaşadığı haksızlıklar sebebiyle sporu bıraktığını söyledi. Macerasını da şöyle anlattı: “2013’ten bu yana profesyonel wushu taolu yapıyorum. 2018’deki şampiyonada rakiplerimden biri Abdurrahman Akyüz’ün kayınbiraderinin oğlu yani Fatma Akyüz’ün yeğeni Dursun Ali Çapoğlu idi. Toplam dört kişi yarışıyorduk. Bu dalda Akyüz’ün yeğenini birinci yaptılar. Ben üçüncü oldum. Sıra ikinci form daoya geldi. Babama çıkmak istemediğimi söyledim. ‘Çık kılıcı kır’ dedi. Yine herkes hayretler içinde beni seyretti. Benden önce yarışan Çapoğlu da halasıyla oturarak beni seyretti. Fatma Akyüz beni ve yeğenini birinci yaptı. İkimiz de birincilik kürsüsüne çıktık. Hiç araştırmadık fakat belki de beni resmi evraklarda üçüncü bile yazmış olabilirler.”

Abdurrahman Akyüz’ün kızı Zeynep Makbule, dayısının oğlu Dursun Ali Çapoğlu ve ablası Elif Akyüz (soldan sağa)

HAKSIZCA YÖNETİLEN SİSTEMDE EMEĞİN ÖNEMİ BULUNMUYOR

Emeğinin karşılığını alamadığını düşünen genç sporcu Akyüzler hakkında soruşturma açılmadığı için de tepki gösterdi: “Çok çalıştım. Günde 5 saat antrenman yapıyordum. Okula gittiğimde derste uyuduğum oluyordu. Annemle babamın tek amacı Avrupa ve Dünya şampiyonasında dereceler elde etmemdi. Ama yaşadığımız haksızlıklar nedeniyle pes ettik ve yarışmalara katılmama kararı aldık. Çünkü bu haksızca yönetilen sistemde anladık ki çalışmalarımızın, başarımızın ya da emeğimizin bir önemi yok.”

Wushu Federasyonundan skandal şampiyonluğa ‘dünya Siyonizmi’ kılıfı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder