13 Ağustos 2020 Perşembe

Atiye dizisi davalık oldu

Başrolünde Beren Saat ve Mehmet Günsür’ün yer aldığı ve henüz 2. sezonu yayınlanmadan üçüncü sezon için onay alan Atiye dizisine uyarlandığı eser olan Dünyanın Uyanışı romanın yazarı tarafından dava açıldı.

BOLD– “Dünyanın Uyanışı”nın yazarı Şengül Boybaş verdiği dava dilekçesinde hak ihlalinin sürmesi durumunda dizinin ikinci ve üçüncü sezon yayınlarının durdurulmasına yönelik tedbir kararı istedi.

FİKİR HAKLARININ İHLALİ İDDİASI

Netflix’in ikinci yerli dizisi olan Atiye davalık oldu. Yazar Şengül Boybaş, “Dünyanın Uyanışı” adlı romanından uyarlanan dizinin ön jeneriğinde, fragmanlarda, afişlerde eserine ve kendi ismine yer verilmediği iddiasıyla yapımcı OG Prodüksiyon şirketine dava açtı.

Dünyanın Uyanışı romanının yazarı Şengül Boybaş

Şengül Boybaş’ın avukatı tarafından İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne açılan davanın dilekçesinde, “Şengül Boybaş, dizi ekibinin katıldığı hiçbir organizasyona çağrılmamıştır. Verilen demeçlerde de Boybaş’ın ve eserinin adı anılmamıştır. Hak ihlalinin devamı halinde dizinin ikinci ve üçüncü sezonunun yayınının durdurulmasına yönelik tedbir kararı istiyoruz.” ifadelerine yer verildi. OG Prodüksiyon’dan konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder