14 Ağustos 2020 Cuma

Türk ve Yunan fırkateynleriyle ilgili Erdoğan’dan kafa karıştıran sözler

Türk ve Yunan fırkateynlerinin Oruç Reis’in etrafında yaptığı manevralar sırasında çarpıştığı iddia edildi. Ancak iki taraf da olayı resmi olarak doğrulamadı. Erdoğan’ın ‘‘Oruç Reis’imize saldıracak olursanız bunun bedelini ağır ödersiniz’ dedik ve ilk cevabı aldılar’’ sözleri ise kafaları karıştırdı.

BOLD – Türkiye’nin Pazartesi günü NAVTEX ilan ederek petrol ve doğal gaz arama faaliyetleri için Oruç Reis gemisini, donanmaya ait gemilerin refakati ve korumasında Yunanistan’ın Meis Adası açıklarına göndermesi Akdeniz’de gerilimin yükselmesine neden oldu.

Yunan basınında gün içinde Doğu Akdeniz’de Yunan ve Türk donanmasına ait gemiler arasında yakın temas olduğu haberleri yer aldı. Türk medyasında da Yunan basını kaynak gösterilerek bu haberler yer aldı.

LİMNOS VE KEMAL REİS ÇARPIŞTI MI?

İddiaya göre Yunan Deniz Kuvvetleri’ne ait Limnos fırkateyni Oruç Reis sismik araştırma gemisine doğru hamle yaptı. Limnos’u uzaklaştırmak için Türk Donanması’na ait Kemal Reis fırkayteyni de hamle yapınca iki geminin çarpıştığı iddia edildi.

Çarpışma dolayısıyla Yunan haber kaynakları Türk gemisinin zarar gördüğünü; Türk haber kaynakları da Yunan gemisinin zarar gördüğünü iddia etti.

İKİ ÜLKE YETKİLİLERİ GEMİLERİN GÖRÜNTÜLERİNİ PAYLAŞTI

Türk ve Yunan resmi kaynakları olayı doğrulamazken, Milli Savunma Bakanlığı ve Yunan Deniz Kuvvetleri çarpıştığı iddia edilen gemilerin görüntülerini paylaşarak gemilerde hasar bulunmadığını ispatlamaya çalıştılar.

Yunan Savunma Bakanlığından bir yetkili AFP haber ajansına yaptığı açıklamada gemiler arasında herhangi bir kaza olmadığını aktardı.

Yunanistan’a ait Limnos Fırkateyni, arka planda Fransa’ya ait Tonnerre Helikopter Gemisi Doğu Akdeniz’de tatbikat halinde

Yunan Donanması, Limnos fırkateyninin Fransız Donanması ile tatbikat sırasında çekilmiş fotoğrafını paylaşarak gemide bir hasar olmadığını göstermeye çalıştı.

Milli Savunma Bakanlığı ise Oruç Reis’e Doğu Akdeniz’de eşlik eden donanma gemilerinden Kemal Reis fırkateyninin görüntülerini paylaştı.

Bakanlık ‘‘Deniz yetki alanlarımızdaki hak, alaka ve menfaatlerimizin yılmaz ve kararlı koruyucuları Türk Deniz Kuvvetleri, MTA ORUÇ REİS araştırma gemimize refakat ve koruma görevine ilk günkü kararlılıkla ve aynı gemilerle devam etmektedir’’ mesajını paylaştı.

MSB’nin paylaştığı kısa görüntüde çarpışma ve benzeri bir durum yaşanmadığı görüldü.

ERDOĞAN: İLK CEVABI ALDILAR

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın partisinin 19’uncu kuruluş yıl dönümü programında yaptığı açıklama ise kafaları karıştırdı.

Erdoğan’ın ‘‘Oruç Reis’imize saldıracak olursanız bunun bedelini ağır ödersiniz’ dedik ve ilk cevabı aldılar’’ sözleri ise dikkat çekti.

Doğu Akdeniz’de sismik araştırma yapan Oruç Reis gemisi ile ilgili olarak, “Kuzey Irak’ta, Suriye’de, Libya’da ve Doğu Akdeniz’de yürüttüğümüz harekatlarla bu saldırılara karşı cevabımızı anladıkları dilden verdik. Bugün de verdik! Ve kendilerine söyledik. Bakın bizim Oruç Reisimize sakın saldırmayın. Eğer Oruç Reis’e saldıracak olursanız bunun bedelini ağır ödersiniz dedik ve bugün ilk cevabı aldılar” ifadelerini kullandı.

Erdoğan konunun içeriği ile ilgili herhangi bir detay vermedi.

Erdoğan ile Merkel, Doğu Akdeniz’i görüştü!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder