11 Ağustos 2020 Salı

İsrail, Gazze’ye ticari malların giriş noktası Kerem Şalom Sınır Kapısı’nı kapattı

İsrail, Gazze’ye ticari malların giriş kapısı olan Kerem Şalom Sınır Kapısı’nı kapattı. Karara gerekçe olarak Gazze’den yapılan saldırılar gösterildi. İnsani yardım malzemeleri ve akaryakıta izin veriliyor.

BOLD – İsrail, abluka altındaki Gazze’nin tek ticaret kapısı Kerem Şalom’u (Kerem Ebu Salim), insani yardım ve akaryakıt dışındaki tüm ticari girişlere kapatma kararı aldı.

İsrail Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada “Kerem Şalom Sınır Kapısı temel insani malzemeler ve benzin dışındaki tüm malların geçişine kapatılacaktır” dendi. İsrail karara gerekçe olarak yangın çıkarmak amacıyla Gazze tarafından balonla yapılan saldırıları gösterdi. İsrail medyasında çıkan haberlerde Gazze’den balonla gönderilen yanıcı maddelerle 30’dan fazla yangının çıkartıldığı iddia edilmişti.

Gazze’nin İsrail ve Mısır ile sahip olduğu üç sınır kapısından biri olan Kerem Şalom bölgeye gelen malların başlıca geçiş yolu olma özelliğine sahip.

Gazze’de patlayıcıların balon ve uçurtmalara bağlanarak silah olarak kullanılması ilk kez 2018 yılındaki protestolar sırasında görülmüştü. Sınır üzerinden uçurulan bu araçlar İsrail’deki birçok tarlada yangın çıkmasına neden olmuştu.

Geçen hafta içinde Gazze’den İsrail’e üç kez bu tarz balonların gönderildiği, İsrail’in de buna yanıt olarak Gazze’deki Hamas mevkilerine hava saldırısında bulunduğu belirtiliyor.

Lübnan’da hükumet istifa etti

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder