12 Ağustos 2020 Çarşamba

Avrupa’ya göç en büyük ulusal tehdit olarak kabul ediliyor

Yunanların yüzde 64, Almanların ise sadece yüzde 24’ü dış göçü en büyük ulusal güvenlik tehdidi olarak görüyor. İklim değişikliği ise Avrupalılar için çok da önemli bir sorun olarak kabul edilmiyor.

BOLD – İngiliz YouGov kamuoyu araştırma şirketinin yaptığı anket, göçün Avrupa halkı tarafından en büyük tehdit olduğu sonucunu ortaya koydu.

Anket 13 Avrupa Birliği ülkesi (Almanya, İsveç, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, Macaristan, İtalya, Litvanya, Hollanda, Polonya, Romanya, İspanya) ile İngiltere vatandaşları arasında yapıldı.

Ankete katılanların yüzde 21’i göçü ulusal güvenlik tehditleri arasında en üst sıraya koydu, iklim değişikliği ise yüzde 17 ile ikinci sırada yer aldı. Göçü ülkesi açısından tehdit olarak görenlerin en fazla olduğu ülke Yunanistan.

Yunanların yüzde 64’ü göçün ulusal güvenliğe tehdit oluşturduğunu belirtirken Alman vatandaşları arasında böyle düşünenlerin oranı yüzde 24 oldu.

Terörizmi ulusal güvenlik tehdidi olarak sayanların oranı ise Avrupa Birliği genelinde sadece yüzde 13. Bu oran Fransızlarda en yüksek olmak kaydıyla yüzde 23, Britanya vatandaşlarında ise yüzde 21.

YouGov’un Almanya, İngiltere, İsveç, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Yunan, Macaristan, İtalya, Litvanya, Hollanda, Polonya, Romanya ve İspanya vatandaşları arasında yaptığı ankete 21 bin 779 kişi katıldı. Katılımcılar 17-29 Nisan 2020 tarihleri arasında soruları internet üzerinden yanıtlandırdı.

Yunanistan sularında özel tekneye ateş açıldı: 3 yaralı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder