12 Ağustos 2020 Çarşamba

İzoleyken hastalanan doktor: “Önlemleri maksimuma çıkarın”

Kovid-19’a yakalanan Aile Sağlığı Merkezi doktoru Ramazan Avşar, “Her şeye dikkat ederken bile hastalığa yakalanıyorsak sizler daha büyük tehlikedesiniz. Onun için tedbirleri maksimuma çıkarın. İşiniz yoksa evden çıkmayın” tavsiyesi yaptı.

BOLD – Koronavirüs salgını Türkiye’de hızla yayılırken sağlık çalışanları en önemli risk grubunda yer alıyor. Kayseri Sarıoğlan’da Aile Sağlığı Merkezi doktoru Ramazan Avşar, 6 Temmuz’da yüksek ateş ve öksürük şikâyetiyle Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Virüs testi pozitif çıkınca da tedaviye alındı. Halkı hastalığa karşı uyaran Avşar, “Korunmak için maskeyi kesinlikle takın. Maskeyi kolay kolay çıkaran birisi değildim. Hatta ilçede ‘Koronavirüse en çok sen dikkat ediyordun, sen yakalandın. Biz ne yapacağız?’ diyorlardı. Elinizi belirli aralıklarla yıkayın. Kalabalık yerlere girmeyin” dedi.

HASTANELER HASTA KİŞİLERLE DOLU

Evde izole hayat yaşadığını eşinin de bu noktada hassas davrandığını belirterek ayrıca şu tavsiyelerde bulundu: “Çocukları bahçe tarzı yerlere 1-2 kez çıkardım. Her şeye dikkat etmeme rağmen yakalandım. Her şeye dikkat ederken bile bu hastalığa yakalanıyorsak sizler daha büyük tehlikedesiniz demektir. Onun için tedbirleri maksimuma çıkarın. İşiniz yoksa evden çıkmayın. Acil bir hastalığınız yoksa hastanelere ve acil sağlık merkezlerine gitmeyin. Acil değilseniz, acillere hiç gitmeyin. Çünkü hastaneler hasta kişilerle dolu. Bunların koronavirüs olma ihtimali var. Bunları göz önünde tutun.”

Önlem almadan normalleşme salgını artırdı: Kontrolden çıkabilir

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder