15 Ağustos 2020 Cumartesi

Ekonomik kriz derinleşiyor: Borsa’da yabancı alarmı

Borsa İstanbul’da yabancılar, 7 Ağustos ile biten haftada nette 566,5 milyon dolarlık çıkış yaparak Mart 2019’dan bu yana haftalık bazda en büyük yabancı çıkışına imza attı. Bu yılın başından beri Borsa İstanbul’dan toplam yabancı çıkışı 5,1 milyar dolara ulaştı.

BOLD – Türkiye’de ekonomik krizin etkileri her geçen gün büyüyor. Artan kriz sonrası Borsa İstanbul’da yabancılar hisse senetlerini satıp çıkmaya başladı. Borsada son 15 ayın en büyük yabancı çıkışı gerçekleşti.

TOPLAMDA 5.1 MİLYAR DOLARLIK ÇIKIŞ OLDU

Yabancıların Türkiye’den çıkışı sürüyor. Bloomberg haberine göre Borsa İstanbul’da yabancıların 7 Ağustos ile biten haftada nette 566,5 milyon dolarlık çıkış yaparak Mart 2019’dan bu yana haftalık bazda en büyük yabancı çıkışına imza attı. Son çıkışla birlikte yıl başından bu yana Borsa İstanbul’dan toplam yabancı çıkışı nette 5,1 milyar dolara ulaştı.

TL DEĞER KAYBETMEYE DEVAM EDİYOR

Son iki haftada TL, dolar karşısında yüzde 6,3 değer kaybetmişti. Kuru tutmak için Londra’da yabancıların TL’ye erişiminin kısılması da Borsa İstanbul’daki satışları tetiklemişti. Türk bankalara TL yükümlülüklerini yerine getiremeyen bazı yabancı bankalar, hisse satarak TL elde etme yoluna girmişti.

YENİ SATIŞ DALGASI ORTAYA ÇIKIYOR

RAM Capital’den fon yöneticisi Ogeday Topçular,“Türkiye’de hisse piyasasında yabancıların payındaki devamlı ve sert düşüş, ufukta sert düzeltmeler ve dalgalanmaların devam edeceğini işareti” dedi. Topçular, “Son yıllarda yabancıların çıkışı tercih etmesinin birçok nedeni var ve bunlar ortadan kalkmadı. TL’deki her değer kaybında yabancılar arasında yeni bir satış dalgası ortaya çıkıyor” dedi.

Cezaevinde alarm: Günlerce görüştürmediler arkasından koronavirüs çıktı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder