11 Ağustos 2020 Salı

Lübnan’da hükumet istifa etti

Lübnan hükumeti, Beyrut patlaması nedeniyle artan tepkiler üzerine istifasını sundu. Hükumetin istifasını kabul eden Cumhurbaşkanı Mişel Avn, yeni kabine kurulana kadar mevcut yönetimin görevde kalmasını istedi.

BOLD – Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta geçen hafta gerçekleşen patlamanın ardından eleştirilerin odağında olan Başbakan Hassan Diab liderliğindeki hükumet, istifa kararı aldı.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, hükumetin istifasını kabul etti ancak yeni kabine kurulana kadar geçici olarak görevde kalmasını istedi.

Pazartesi günü televizyon kanallarında yayınlanan istifa konuşmasında “Bugün bu hükumetin istifasını ilan ediyorum” diyen Diab “değişim için mücadelede halkla birlikte olabilmek amacıyla” kendisinin ve tüm kabinesinin istifa ettiğini söyledi.

Başbakan Diab, istifasını açıklarken 4 Ağustos’taki patlamadan, yolsuzluğa karışmış siyasileri sorumlu tuttu. Kendinden önceki siyasilerin onlarca yıldır yaptığı yolsuzlukların Lübnan’ı “bu felakete” sürüklediğini söyleyen Diab, “Bugün halka ve yedi yıldır saklanan bu felaketin sorumlularından hesap sorulması yönündeki taleplerine kulak veriyorum” dedi.

Lübnan’da hükumet, İran’a yakınlığıyla bilinen Hizbullah’ın desteğiyle Ocak ayında işbaşı yapmıştı.

Hükumetin istifası öncesinde de kabineden dört bakan ve 6 milletvekili istifa etmişti.

 

Lübnan’daki kabine toplantısında toplu istifa kararı çıktı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder