12 Ağustos 2020 Çarşamba

Böyle olur AKP’nin üniversiteleri

Eşine özel personel ilanı vererek üniversiteye atamasını yapan Pamukkale Üniversitesi eski Rektörü Hüseyin Bağ gibi birçok rektörün de yakınlarına üniversitelerde kadro verdiği ortaya çıktı.

BOLD – Adrese teslim ilan nedeniyle Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Hüseyin Bağ’ın görevden uzaklaştırılmasının ardından bir skandal daha ortaya çıktı. Batman Üniversitesi Rektörü’nün eşi ve oğlunun üniversitede görev yaptığı belirlendi. Birçok rektörün yakınını ve AKP’li isimlerin de üniversitelerde görevlendirildiği tespit edildi.

EŞİNİ ÖĞRETİM GÖREVLİSİ YAPMIŞ

Batman Express gazetesinde yer alan habere göre Prof. Dr. Aydın Durmuş eşini ve oğlunu üniversiteye öğretim görevlisi olarak aldı. Rektör Durmuş’un oğlu Mehmet Harun Boğaç Barbaros Durmuş Mimarlık Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak görev yapıyor. Rektör Durmuş’un eşi Ayla Durmuş ise Teknoloji Fakültesi’nde öğretim üyeliği yapıyor. Ayla Durmuş, eşi Teknoloji Fakültesi Dekanı’yken burada göreve başladı.

ATAMADIĞI AKRABASI KALMAMIŞ

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü’nün üç kızı, bir damadı ve yeğeni üniversiteye öğretim üyesi olarak yerleşti. Rektör’ün kızlarından ikisi ve damadı Tıp Fakültesinde tıp fakültesi öğretim üyesi. Kızı Dr. Hanife Baykal Şahin, eşi Dr. Mürsel Şahin öğretim üyesi. Dr. Leyla Baykal Şahin de KTÜ Dermatoloji ana bilimde. Üçüncü kızı Elif Baykal Kablan ise KTÜ Mühendislik Fakültesi Bilgisayar bölümünde. Baykal’ın ablasının oğlu Yusuf Baykal ise Tıp Fakültesi Bilişim Ana Bilimde Dalında görevli.

EŞLERİNİ ÜNİVERSİTEYE ATAMIŞLAR

Gaziantep Üniversitesi’nde yöneticilerinin eşleri öğretim görevlisi olarak aynı üniversitede görev yapıyor. Bunlar arasında Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Melike Özyurt – eşi öğretim görevlisi Serdar Özyurt, Makine Mühendisliği Bölümü Başkan Yardımcısı Hakan Çandar – eşi öğretim görevlisi Dürdane Çandar, Enstitü Müdürü Ali Çekiç – eşi öğretim görevlisi Neşe Tosun Çekiç, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Mehmet Bardakçı – eşi öğretim görevlisi Gül Senem Bardakçı, Akademisyen Uğur Abakay – eşi öğretim görevlisi Zeliha Abakay, Genel sekreter yardımcısı Burhan Akyılmaz – eşi öğretim görevlisi Öznur Akyılmaz bulunuyor.

YEĞENLERE KIYAK ATAMA

Mersin Üniversitesi’nde de benzer durumlar yer alıyor. Rektör Ahmet Çamsarı’nın yeğeni Sena Karakuş Eğitim Fakültesi’nde görev yapıyor. Mersin Üniversitesi bünyesinde kadrolu işçi olarak çalışan Hanife Mevhübe Şen, aynı kadroda çalışan Beyza Kasap’ın ise Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yaşar’ın yeğenleri olduğu ifade ediliyor.

Kanser hastası gazeteci Mevlüt Öztaş’ın durumu ağırlaştı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder