11 Ağustos 2020 Salı

Belarus’ta muhalif lider Tihanovskaya Litvanya’ya geçti

Belarus’ta tartışmalı devlet başkanlığı seçimlerinin ardından protestolar sürüyor. Bir gösterici hayatını kaybetti. Muhalefetin en güçlü adayı Svetlana Tihanovskaya’nın ise Litvanya’da olduğu açıklandı.

BOLD – Devlet başkanlığı seçimlerinin ardından Belarus’ta ikinci gece de ülke çapında protestolar devam etti. Emniyet güçleri yine göstericilere sert müdahalede bulundu.

Belarus İçişleri Bakanlığı, pazartesi gecesi düzenlenen protestolar sırasında bir göstericinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Bakanlık, göstericinin güvenlik güçlerine atmaya çalıştığı patlayıcının elinde patlaması sonucu hayatını kaybettiğini iddia etti. Olaylarda birçok protestocunun da yaralandığı belirtiliyor.

Belarus’taki seçimleri seçim kurulunun yaptığı açıklamaya göre yüzde 80,2’lik oy oranıyla ülkeyi 26 yıldır yöneten Aleksandr Lukaşenko kazandı. Muhalefetin adayı Svetlana Tihanovskaya’nın oy oranı ise yüzde 9,9 olarak duyuruldu.

MUHALİF LİDER LİTVANYA’YA GİTTİ

Muhalefetin en güçlü adayı Svetlana Tihanovskaya, seçim sonucunu kabul etmediğini açıklamış ve kendisini “seçimin galibi” olarak tanımlamıştı.

Tihanovskaya pazartesi günü seçim sonucuna itiraz etmek için seçim kuruluna gitti ve uzun bir süre kendisinden haber alınamadı. Seçim kampanyasını yürüten ekibin Tihanovskaya’nın nereye gittiğini bilmemesi uluslararası kamuoyunda bir süre endişelere neden oldu.

Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla Tihanovskaya’nın Litvanya’da ve güvende olduğunu duyurdu.

Putin’in kızı tescillenen ilk Kovid-19 aşısından yaptırdı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder