12 Aralık 2020 Cumartesi

Akşener Cumhurbaşkanlığına adaylık sorusuna cevap verdi: Herkes ister

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e Cumhurbaşkanlığına aday olup olmayacağı soruldu. Akşener “Başbakan ya da Cumhurbaşkanı olmayı herkes ister” diye cevap verirken, isim tartışmalarına girmek istemediğini belirtti.

BOLD – Erken seçim tartışmalarıyla birlikte adaylık tartışmaları da devam ediyor. Medyascope’ta gazeteci Ruşen Çakır’ın canlı yayın konuğu olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

AKŞENER ADAYLIĞA YEŞİL IŞIK YAKTI AMA…

Cumhurbaşkanlığına adaylığı sorulan Akşener “Ben bu soruya çok net cevap veriyorum. Seçimli bir sistemde başbakan seçilmeyi, Cumhurbaşkanı seçilmeyi bu ülkede yaşayan her vatandaş ister. Bu çok onurlu bir görev olduğu için ister.” dedi.  Akşener diğer yandan “isim tartışmaları”nın doğru olmadığını belirterek “Biz Türkiye’nin geleceğini zora sokacak herhangi bir adımın veya herhangi bir hedefin bir parçası olmayacağız. Ben kendi adıma söylüyorum. O kadar hızlı tüketiliyor ki Türkiye’de her şey. Ben isimler üzerinden de konuşmayı yanlış buluyorum.” ifadelerini kullandı.

“ERDOĞAN HDP’Yİ KAPATMAZ”

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin açıklamaları ile HDP’nin kapatılması bir kez daha gündemde. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın HDP’yi kapatmayacağını ileri süren Akşener “Erdoğan, HDP’yi kapatmaz çünkü HDP çok iyi bir manivela. Belli grupları dövmek için. Sayın Bahçeli’nin sözleri içerisinde katıldığım bir şey var. Uzun tutukluluk. Türkiye’de uzun tutukluluklar var. Büyük ortağı destekleyen troll tipli insanların yazdıklarına, çizdiklerine bakıyorum gerçekten şoktayım. Şimdi böyle bir sistemde, sayın Erdoğan HDP’yi buranın içerisinde özneleştirip kapatmayı aklından geçireceğini düşünmüyorum. Sayın Bahçeli’nin ise elinde belge, bilgi veya kanaat varsa, Twitter yerinden ortağına ayar vermek yerine bir araya gelip bunların yapılması gerekiyor diye söylemelidir.” dedi.

CUMHUR İTTİFAKINA KAPILARI KAPATTI

Cumhur İttifakı’nın genişlemeye çalıştığını ileri süren Akşener, ittifaka kapıyı kapatırken “Ben seçmenimizi tanıyorum. Hatta şöyle demiştim, Cumhur İttifakı ile el ele tutuşmayı boş verin hafif yumuşasak bile terliğini çıkarıp, bizi eve kadar kovalarlar. Cumhur İttifakı bizim aklımızdan geçmiyor. Asla böyle bir şey yok. Sayın Erdoğan hem bizim hem de partimizin düşmanı değil. Bahçeli değil, Doğu Perinçek de değil.” cümlelerini kullandı.

“ERDOĞAN YENİDEN SEÇİLEMEZ”

Erdoğan’ın tekrar seçilmeyeceğini ileri süren Akşener, AKP’li seçmenin de Türkiye’nin içinde olduğu durumdan rahatsız olduğunu iddia etti. Akşener “Buradan Ak Parti’ye oy veren arkadaşlara sesleniyorum. Erdoğan seçilemedi ve ben seçilemeyeceğini düşünüyorum. Diyelim ki Millet İttifakı’nın getirdiği aday Cumhurbaşkanı oldu. Ak Partili kardeşlerim, bu sistem içerisinde yaşamak isterler mi?” diye sordu.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder