9 Aralık 2020 Çarşamba

Gülsüm Elvan katledilen evladı Berkin için ant içti

Gezi eylemleri sırasında polisin attığı gaz fişeği sonucu hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ölümüne neden olan polisin yargılandığı davaya bugün devam edilecek. Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, mahkeme başkanının değiştirilmesine “Dosyanın üzerinde bir el olduğu tamamen netleşti. Ne çıkarsa çıksın peşini bırakmayacağım” tepkisi gösterdi.

BOLD – Berkin Elvan’ın ölümüyle ilgili davanın 18. duruşması İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılacak. İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek olan davada savcının mütalaasını açıklaması bekleniyor.

Duruşma öncesi Berkin Elvan’ın ailesi bugün Çağlayan Adliyesi önüne çağrı yaptı. Ailenin yaptığı çağrıda, mahkeme başkanı Canel Rüzgar’ın HSK kararıyla Yargıtay’a atanmasının davaya müdahale olduğu belirtildi. Çağrıda, “Dava sona yaklaşıyor ancak geçtiğimiz hafta HSK kararıyla mahkeme başkanı Yargıtay’a atandı. Yargılama karar aşamasına gelmişken mahkeme başkanının görevden alınarak gönderilmesinin, yargılamaya bir kere daha açık müdahale olmasından kaygılanıyoruz. Sadece tetiği çekenin değil emri verenlerin de adalet önünde hesap vermesi için uzun bir yolda yürüyoruz. Bu yüzden sizleri 9 Aralık saat 9:30’da Çağlayan Adliyesi’nin önüne çağırıyoruz” denildi.

DAVANIN ÜZERİNDE BİR EL OLDUĞU NETLEŞTİ

Birgün’e konuşan Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan da “En başından beri duruşmalara baktığımızda sanığa gerçek bir ceza verilmesini beklemiyorum. Dava son aşamasına gelmişken heyet başkanının atanması başka şeyler düşündürdü. Ama Kemal Kurkut davasında verilen beraat kararı azıcık olan umudumuzu da yok etti. Dosyanın üzerinde bir el olduğu tamamen netleşti. Ne çıkarsa çıksın peşini bırakmayacağım. Lütfen birleşelim, çocuklarımız ölmesin” ifadelerini kullandı.

Elektrik faturaları için skandal karar: Kuruyemiş, meyve giderlerini de halk ödeyecek

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder