9 Aralık 2020 Çarşamba

Halk faturaları ödeyemiyor: 3.2 milyon abonenin elektrik ve gazı kesildi

Geliri hızla azalan halk, temel ihtiyaçlarını karşılayamadığı gibi faturalarını da ödeyemez duruma geldi. Bu yılın ilk 9 ayında 2.6 milyon evin elektriği, 600 bin abonenin ise doğalgazı kesildi.

BOLD – Koronavirüs salgınının da etkisiyle halkın geçim derdi katlanarak arttı. Yüz binlerce çalışanın kısa çalışma ödeneğine ya da ücretsiz izne yönlendirilmesi aileleri temel ihtiyaçlarını karşılayamaz durumu düşürdü. Bu yılın ilk 9 ayında faturalarını ödeyemeyen 2.6 milyon elektrik, 600 bin doğalgaz abonesinin elektrik ve doğalgazı kesildi.

BORCUNU ÖDEYENLERE HİZMET VERİLMEYE BAŞLANDI

Sözcü’den Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın’ın soru önergesini yanıtlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 2020’nin Ocak-Eylül aylarında gönderilen 2.6 milyon elektrik; 600 bin de doğalgaz faturasının zamanında ödenmediğini ve bu abonelere “geçici kesinti” uygulandığını açıkladı. Dönmez, “Mevzuat kapsamında yükümlülüklerini yerine getiren bütün abonelere tekrar elektrik ve doğalgaz arzı sağlanmıştır” dedi.

KIŞIN KULLANIM ARTACAK, HÜKUMET MAĞDURİYETLERİ GİDERMELİ

Önergesine verilen yanıtı değerlendiren CHP’li Aydın, Türkiye genelinde elektrik ve doğalgaz faturalarının ödenemeyerek kesilmesinin ekonominin geldiği noktayı gözler önüne serdiğine dikkat çekti. Aydın, “Pandemi yasaklarının yeniden başlamasıyla evde kalma sürelerinin uzaması ve kış koşullarının giderek sertleşmesiyle artacak doğalgaz kullanımıyla vatandaşımızın borcunun üzerine borç eklenecek. Bu vatandaşlarımız açısından sürdürülebilir değil. Hükumetin bir an önce doğalgaz giderlerini düşürmeye yönelik adımlar atması ve vatandaşlarımızın bu konudan doğan mağduriyetlerini gidermesi gerekmektedir” dedi.

Akın İpek’ten Tayyip Erdoğan’a cevap: Koza İpek Grubuna 2015 yılında el kondu, 2016’da değil…

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder