8 Aralık 2020 Salı

Diyanet’in Türk hamamı ve süit odalı ihtisas merkezinin peyzajına 2,7 milyon lira harcanacak

Diyanet İşleri Başkanlığının Denizli’deki 40 milyon TL’lik Dini Yüksek İhtisas Merkezinin çevre düzenlemesi başladı. 28 bin metrekarelik tesisin çevri düzenlemesi için 2 milyon 749 bin TL’lik sözleşme imzalandı.

BOLD – Vatandaşlara “Ucuz alışveriş için pazara akşam gidin” tavsiyesinde bulunan Diyanet’in, 40 milyon TL’ye yaptırdığı Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nin çevre düzenlemesi için 2 milyon 749 bin TL harcanacak.

Birgün’ün haberine göre Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Denizli’de yapımına devam edilen 40 milyon TL maliyetli Yüksek İhtisas Merkezi’nin çevre düzenlemesi işi ihale edildi. Vatandaşlara, “Ucuza sebze, meyve almak için akşam saatlerini bekleyin” diyerek ‘tasarruf’ önerisinde bulunan Diyanet, çevre düzenlemesi işi için bir inşaat firmasıyla 2 milyon 749 bin TL’lik sözleşme imzaladı. Merkezin temeli, 2018 yılında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve dönemin Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin katıldığı törenle atılmıştı.

Denizli ye 5 Yıldızlı İhtisas Merkezi - GÜNCEL - MÜFTÜLÜK HABER

Diyanet İşleri Başkanlığı’nca, “Dini istismar eden yapıların önüne geçilmesi” amacıyla yapıldığı belirtilen Denizli Yüksek İhtisas Merkezi’nin inşası, ilk kez 2016 yılında projelendirildi. Denizli’de 28 bin metrekarelik alana inşa edilen ihtisas merkezi projesinin maliyeti 40 milyon 657 bin TL olarak açıklandı. 2019 yılında 35 milyon TL harcanan merkezin içerisinde sekiz adet süit odanın yanı sıra Türk hamamı ve spor salonları da bulunuyor. Merkezin 2021 yılında hizmete açılacağı kaydedildi.

PEYZAJ İÇİN 2.7 MİLYON LİRA HARCAMA

İnşaatı büyük oranda tamamlanan Denizli Yüksek Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nin çevre düzenlemesi için de pazarlık yöntemiyle ihale yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Denizli İl Müdürlüğü’nce 12 Ekim’de yapılan ihaleye beş firma teklif sundu. Kovid-19 salgını nedeniyle elektronik ortamda düzenlenen ihaleye 2 milyon 749 bin TL ile en düşük teklifi verilen şirketle anlaşıldı. Denizli Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nin çevre düzenlemesi işinin maliyetinin 2 milyon 954 bin 699 TL’ye ulaşabileceği belirtildi.

Sokak röportajında Erdoğan’ı eleştirince tutuklanan İsmail Demirbaş tahliye oldu

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder