10 Aralık 2020 Perşembe

Everest Yayınları Hasan Ali Toptaş’la ilişkisini kesti, verilen ödül de geri alınıyor

Everest Yayınları Hasan Ali Toptaş’la ilişkisini kesti yazara bu yıl verilen Mersin Kenti Edebiyat Ödülü de yaşanan son gelişmeler üzerine geri alındı.

BOLD– Türkiye edebiyatının çağdaş isimlerinden Hasan Ali Toptaş’ın birçok kadını taciz ettiğine dair iddialar birkaç gün önce sosyal medyada gündem oldu. Toptaş da bir açıklama yaparak iddiaları kabul etti ve özür diledi.

EVEREST YAYINLARI: İLİŞKİMİZİ KESTİK

Hasan Ali Toptaş’ın taciz suçlamalarını kabul edip özür dilemesi üzerine kitaplarını yayınlayan Everest Yayınları’nın tavrı merakla bekleniyordu. Yayınevinin twitter hesabından yapılan konuyla ilgili ilk açıklama şöyleydi.

EVEREST GENEL YAYIN YÖNETMENİ: SORGULANMA ESASTIR

Kısa bir süre önce Everest Yayınları’nın başına geçen yazar Saadet Özen de konuyla ilgili olarak kişisel hesabından yaptığı bir paylaşımda “tacizin, baskının açığa çıkması konuşulması esastır” demişti. Yayınevinden beklenen açıklama ise bugün geldi. Everest Yayınları, “Her türlü tacizin karşısındayız, karşısında olmaya devam edeceğiz.” şeklinde bir mesaj yayınlayarak Hasan Ali Toptaş ile yayın ilişkilerin kestiklerini açıkladı.

ÖDÜL GERİ ALINDI: YOK SAYAMAYIZ

Cumhuriyet’ten Abidin Yağmur’un haberine göre taciz iddialarının yazar tarafından kabul edilmesi üzerine, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası tarafından bu yıl Hasan Ali Toptaş’a verilen Mersin Kenti Edebiyat Ödülü geri alındı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Mersin Kenti Edebiyat Ödülü değerlendirme kurulu üyesi Celal Soycan, kararın tüm üyeler tarafından tereddüt etmeden verildiğini şu sözlerle ifade etti:

“Bu son derece ağır bir durum. Değerlendirme Kurulu dünden beri konu üzerinde konuştuk ve ödülün geri alınması konusunda mutabık kaldık. Çünkü Hasan Ali Toptaş ile ilgili bu iddiaları yok sayamayız, hoş göremeyiz, görmezden gelemeyiz. İnsani, ahlaki, vicdani, edebi sorumluluğumuz gereği Toptaş’a verdiğimiz ödülü geri çekmeye karar verdik.”

İLETİŞİM YAYINLARI: İLİŞKİMİZİ KESTİK

Hasan Ali Toptaş’la ilgili taciz suçlamalarının ortaya çıkması üzerine yazar Bora Abdo hakkında da benzer iddialar sosyal medyada gündem oldu. Abdo da Toptaş gibi bir açıklama yaparak suçlamaları kabul etti ve özür diledi. Bu gelişmeden kısa bir süre sonra Abdo’nun kitaplarını yayınlayan İletişim Yayınları bir açıklama yaparak kendisiyle yayın ilişkilerini sonlandırdığını açıkladı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder