9 Aralık 2020 Çarşamba

Türk milyonerler paralarını güvenli ülkelere transfer ediyor

AKP hükumetinin iş adamlarının mallarına el koymaya başlaması sonrası milyonerler paralarını güvenli ülkelere çıkarmaya başladı. 2016-2019 yılları arasında 17 bin 100 milyoner, hesabını yurt dışına çıkardı.

BOLD – Türkiye, yurtdışına para çıkarılan ülke sıralamasında dünyada ilk sıraya yükseldi. 2016 ile 2019 yılları arasında 1 milyon dolar ve üzerinde para bulunan 17 bin 100 hesap yurt dışına çıkarıldı.

BİRİSİNİN İHBARI İLE MALINIZA EL KONABİLİR

Sözcü’den Veli Toprak’ın haberine göre Türkiye, yurtdışına para çıkarılan ülke sıralamasında dünyada ilk sıraya çıktı. TBMM’de bütçe görüşmelerinde söz alan CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, adalet ve ekonomide güven sorunu olduğunu söyledi. Yabancı yatırımcının güven duymadığını söyleyen Kuşoğlu, “1 milyar dolarınız olsa şu anda yatırım yapar mısınız bu ülkede? Birisinin bir ihbarı ile malınıza mülkünüze el konabilir, terörist, FETÖ’cü, bilmem neci denilerek yatırımınız yarım kalabilir” dedi.

YURTDIŞINA EN FAZLA SERVET KAÇIRILAN ÜLKE TÜRKİYE

Yurtdışına çıkarılan para konusunda bilgiler veren Kuşoğlu, “Wealth Fund araştırmasına göre 2016 yılından 2019’a kadar Türkiye’den 1 milyon dolar ve üzeri meblağda 17.100 hesap yurtdışına çıkarılmış. Dünyada nüfusuna göre en fazla yurtdışına servet kaçırılan ülke Türkiye şu anda. Türkiye, 10 yıl önce, Ortadoğu ülkeleri arasında en iyi servete sahipken, millî geliri en önde olan ülkeyken, şimdi 4’üncü sıraya düşmüş. Bugün Türklerin yurtdışında en az 200 milyar dolar serveti var” dedi.

HALK PARASINI DOLARA YATIRIYOR

Türkiye’de halk ise güvenli liman olarak doları görüyor. Türkiye’de döviz mevduatları geçen hafta 3.4 milyar dolar artış kaydetti. Artışın 2.4 milyar dolarlık kısmı gerçek kişilerden kaynaklandı. BDDK’nın günlük verilerine göre bankalardaki toplam döviz mevduatı 255 milyar dolara yükseldi. Veriler, normalleşme adımlarının başladığı dönemde de halkın döviz mevduatında artış olduğunu ortaya koydu. Ekim sonundan 4 Aralık’a kadar geçen süreçte toplam döviz mevduatları 10 milyar doların üzerinde yükseliş kaydetti.

Akın İpek’ten Tayyip Erdoğan’a cevap: Koza İpek Grubuna 2015 yılında el kondu, 2016’da değil…

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder