12 Aralık 2020 Cumartesi

Halka kömür diye taş dağıtmışlar

Mersin’in Erdemli ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın halka kömür diye taş dağıttığı ortaya çıktı. Vatandaşların sabahlara kadar süren kömürü yakma çabaları boşa çıktı.

BOLD – Mersin’in Erdemli ilçesinde halka kömür yerine taş dağıtıldığı ortaya çıktı. Muhtarların konuyu iletmesi üzerine CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, kömür yerine taş dağıtılmasını Meclis gündemine taşıdı.

HANGİ MADEN OCAĞINDAN ÇIKARILDI?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un yanıtlanması istemiyle soru önergesi veren Antmen, “Kömür İşletmeleri Anonim Şirketi Mersin Erdemli’de dağıtılan bu kömürleri hangi maden ocaklarından çıkartmıştır? Bu maden ocaklarının içerisinde işletme devri yapılan ya da özelleştirilmiş olan ocaklar bulunmakta mıdır? Varsa bunlar hangileridir ve hangi şirketlerle bu anlaşmalar yapılmıştır?” dedi.

UYGUNLUK KONTROLLERİ YAPILDI MI?

Dağıtılan kömürler arasında ithal kömür olup olmadığını da soran Antmen, “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından kömürlerin içerisinde ithal kömür bulunmakta mıdır? Varsa bu kömürler hangi ülkelerden hangi firmalar aracılığı ile ithal edilmektedir? Bu ithalatlarda son 5 yılda ne kadar ödeme yapılmıştır? Vatandaşlara dağıtılan kömürün uygunluk kontrolleri neden yapılmamıştır? Sorumlular hakkında herhangi bir inceleme başlatmayı düşünmekte misiniz?” dedi.

HDP’den Bahçeli’ye: Partimiz yerine ağzınızı kapatırsanız büyük iyilik etmiş olacaksınız

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder