11 Aralık 2020 Cuma

Kovid-19 döneminde 400 bin esnaf kepenk kapattı

Koronavirüs salgınıyla birlikte zor günler geçiren yüz binlerce esnaf, kirasını, SGK primini, işçi maaşlarını ödeyemeyip kepenk kapattı. Esnaf, sayının artmaması için geri ödeme süresi gelen kredi ödemelerinde taksitlerin ötelenmesini talep ediyor. 

BOLD – Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 400 bini geçkin esnafın kepenk kapattığını ifade ederek, hükumeti göreve çağırdı.

BORÇ VE FATURALARI ÖTELENMELİ

Düzenlediği basın toplantısında esnafın sıkıntılarını ve çözüm önerilerini sıralayan Gürer, koronavirüs kısıtlamalarıyla birlikte iflas noktasına gelen işyeri sayısının 400 bini aştığını belirtti. Mağduriyet yaşayan esnafın sosyal güvenlik primleri ve vergi borçlarının ötelenmesi gerektiğini söyleyen Gürer, “Kiralarında kolaylık sağlanmalıdır. Doğalgaz, su ve elektrik faturaları ötelenmelidir. Pandemi sürecinde ‘destekleme’ adı altında kredi verilerek borçlandırılan esnaf, işyerleri yeniden kapandığı için bu kredilerin geri ödemesini yapamamaktadır. Geri ödeme süresi gelen esnafa kredi ödemelerinde de destek sağlanmalı, taksitler ötelenmelidir” dedi.

Erdoğan’ın hedefindeki iş adamı Akın İpek konuştu: Bedelini ödetmek için uğraşıyorum!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder