9 Aralık 2020 Çarşamba

Alman polis teşkilatında ırkçılığı araştırmak için 3 yıllık çalışma başlatıldı

Almanya’da uzun süren siyasi tartışmaların ardından polis teşkilatındaki ırkçılık ve ayrımcılığın araştırılması için inceleme çalışması kararı verildi. İçişleri Bakanlığı, çalışmanın gelecek 3 yılda tamamlanmasının öngörüldüğünü belirtti.

BOLD – Almanya’da federal polisi denetleyen muhafazakarların yönettiği İçişleri Bakanlığı, başlangıçta fikri kabul etmiş ancak daha sonra geri adım atmıştı.

Gelecek yıl yapılacak seçimlerden sonra siyasetten çekilmeyi planlayan İçişleri Bakanı Horst Seehofer, bu çalışmanın bir parçası olmayacak.

ABD’de George Floyd isimli bir siyahi vatandaşın polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından Almanya’da da polis teşkilatındaki ırkçılık tartışmaları gündeme gelmişti.

İçişleri Bakanlığı, çalışmanın Alman Polis Üniversitesi tarafından yürütüleceğini duyurdu.

Bakanlık, araştırma yapılacak “antisemitizm”, “aşırı sağcılık” ve “ırkçılığa karşı sıfır tolerans önlemlerinin” gerekirse daha da genişletileceğini vurguladı.

Almanya’da daha önce de ‘Güvenlik birimlerinde aşırı sağcılar’ raporu açıklanmıştı.

İçişleri Bakanı Horst Seehofer, ülkenin güvenlik birimleri içinde son 3 yılda 319 aşırı sağ kaynaklı vaka tespit edildiğini belirterek, tek bir aşırı sağcı vakanın ülkenin güvenlik birimleri için “utanç kaynağı” olduğunu dile getirmişti.

ABD tarihinde bir ilk: Joe Biden’dan Savunma Bakanlığına siyahi aday

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder