10 Aralık 2020 Perşembe

Kuzuların Sessizliği’ndeki “Clarice Starling”e odaklanan “Clarice” dizisinden ilk fragman

Daha önce sinemada Jodie Foster ve Julian Moore tarafından canlandırılan Clarice Starling karakterine odaklanan Clarice dizisinden ilk tanıtım fragmanı yayınlandı.

BOLD– İlk kez 1991 tarihli Kuzuların Sessizliği filminde karşımıza çıkan Clarice Starling karakteri CBS’in yayınlayacağı bir diziyle 11 Şubat’ta geri dönüyor. Dizideki olaylar Oscarlı filmin bir yıl sonrasında geçecek.

OSCARLI FİLMDEN TV EKRANINA

En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Uyarlama Senaryo olmak üzere beş dalda Oscar alan Kuzuların Sessizliği, hiç şüphesiz sinema tarihinin en iyi gerilim filmlerinden biri. Bu başarıda Anthony Hopkins ve Judie Foster’ın başarılı oyunculuklarının payı yadsınamaz.

Hannibal Lecter (Hopkins) ve Clarice Starling (Foster) kırılgan ve tehlikeli ilişkiyi başarıyla canlandıran iki oyuncu sayesinde Kuzuların Sessizliği birçok ödüle uzanmıştı. Filmin daha sonra çekilen ve Clarice’i Julian Moore’un canlandırdığı Hannibal isimli devamı ise ilki kadar ses getirmemişti.

Clarice Starling’i sinemada Jodie Foster ve Julian Moore canlandırmıştı

2001 tarihli Hannibal’den sonra 2002’de Hopkins ve Edward Norton’lu Red Dragon ve 2007’de tamamen faklı bir kadroyla Lecter karakterinin doğuşuna odaklanan Hannibal Rising ile genişleyen hikâye şimdi bir TV dizisine de kavuşuyor.

Hatırlanacağı üzere Red Dragon’da Kuzuların Sessizliği’nin hemen öncesine gitmiştik. CBS’in 11 Şubat’ta yayınlayacağı Clarice dizisi ise bizi dedektif Starling’in Hannibal’le tanışmasından bir yıl sonrasına götürecek.

CBS İÇİN SINAV

Dizide Clarice Starling’i daha önce Pretty Little Liars ve The Originals gibi dizilerde rol alan Rebecca Breeds canlandırıyor. Dizinin oyuncu kadrosunda Kal Penn, Nick Sandow, Jayne Atkinson, Michael Cudlitz, Tim Guinee gibi isimler de yer alıyor.

Dizinin önündeki en büyük handikap ise bizzat kanalın kendisi… Zira karasal yayın yapan CBS’in son dönemdeki dizileri pek de başarılı olmadı. Bir diğer problem ise dizinin arkasındaki iki isim. Tom Cruise’lu The Mummy gibi başarısız bir işe imza atan yönetmen Alex Kurtzman ve senarist Jenny Lumet kafalarda soru işaretleri doğmasına yol açıyor.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder