12 Aralık 2020 Cumartesi

Türkiye, asgari ücretle çalışan sayısında Avrupa birincisi

Yeni asgari ücreti belirleme toplantıları devam ediyor. Açlık sınırının da altında kalan mevcut asgari ücret ise, çalışanların genel maaşı olmuş durumda. Türkiye, 10 milyonu bulan asgari ücretli çalışan sayısı ile Avrupa birincisi durumunda.

BOLD – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, asgari ücret seviyesinde, asgari ücretin altında ve biraz üstünde çalışan kişilerin sayısının 10 milyonu bulduğuna dikkat çekti. Tanal, bu sayı ile Türkiye’nin Avrupa birincisi olduğunu vurguladı.

ASGARİ ÜCRET DÖVİZ ARTIŞINA GÖRE BELİRLENMELİ

CHP’li Mahmut Tanal, yıl sonuna gelinmesi ile birlikte başlayan asgari ücret tartışmalarına yönelik açıklamalarda bulundu. Asgari ücret toplumu haline dönüştüğümüze yönelik yapılan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (DİSK) araştırmasına dikkat çeken Tanal, “Asgari ücretli çalışan oranında Avrupa birincisiyiz! Asgari ücret seviyesinde, asgari ücretin altında ve biraz üstünde çalışan kişilerin sayısı 10 milyonu buluyor” dedi. CHP’li Tanal, asgari ücretin belirlenmesinde enflasyon oranının ve dövizin artışının da göz önünde bulundurulması gerektiğini kaydetti.

KHK’lılara ‘ağaç kökü yesinler’ diyen AKP’li Osman Zabun kansere yakalandı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder