12 Aralık 2020 Cumartesi

Emniyette anne ve oğluna işkence eden polisler güvenlik kamerasını kapattı

Mardin’de yürütülen bir soruşturmada TEM Şube polislerinin gözaltına aldığı anne ve 16 yaşındaki oğluna işkence etmeden önce, emniyetin güvenlik kameralarını kapattığı ortaya çıktı.

BOLD – Mardin’in Nusaybin ilçesinde 3 yıl önce tutuklanan İsa A.’nın oğlu 16 yaşındaki F.A., hakkında herhangi bir gözaltı kararı olmamasına rağmen TEM Şube Amiri Yaşar Ç. tarafından yaklaşık 30 kez gözaltına alındı. İddiaya göre oğul F.A ve durumu öğrenmek isteyen Felek A’ya emniyette işkence yapıldı. Güvenlik kameraları ise işkence öncesinde kapatıldı.

GÖZALTI KARARI OLMADAN 30 KEZ GÖZALTI

Mezopotamya Ajansı’ndan Ahmet Kanbal’ın haberine göre Her defasında ajanlık yapması dayatılan F.A., 16 Kasım’da bir kez daha gözaltına alındı. Nusaybin Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi’nin bodrum katına götürülen F.A., tanımadığı kişiler hakkında ifade vermeye zorlandı. Oğlu hakkında bilgi almak için emniyete giden anne Felek A.’ da polis işkencesine maruz kaldı.

EMNİYETTE GÖRÜNTÜ BULUNAMADI

Felek A.’nın, Nusaybin Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı suç duyurusu üzerine soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında ailenin işyerinde olay gününe ait güvenlik kamerası kayıtları alınarak, incelenmek üzere Jandarma Kriminal Bürosu’na gönderildi. Yapılan incelemelerin ardından Kriminal Büro ekipleri, ailenin işyerine giderek, bir kez daha kamera kayıtlarını inceledi. Soruşturma kapsamında Nusaybin Tem Şubesi’nde de incelemelerde bulunuldu. Ancak kameraların kapatılmasından dolayı olay günü ve öncesine ait görüntüler elde edilemediği ileri sürüldü.

Soruşturmanın açılmasının ardından yaşadıklarını anlatan anne Felek A., görgü tanıklarının da dinlenmesine rağmen şikayetçi olduğu polis amiri Yaşar Ç.’nin halen görevde olduğunu ve soruşturmaya müdahale etmesinden dolayı endişeli olduğunu söyledi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder