9 Aralık 2020 Çarşamba

Edebiyat dünyasında cinsel taciz rezilliği: Yazar Hasan Ali Toptaş özür diledi

Yazar Hasan Ali Toptaş’la ilgili 20’ye yakın kadın, sosyal medyada cinsel taciz ve saldırı iddiasını gündeme getirdi. Yazar Pelin Buzluk’un da aralarında bulunduğu kadınların suçlamaları üzerine Toptaş ‘özür’ açıklaması yaptı.

BOLD – Yazar Hasan Ali Toptaş, cinsel saldırı iddiaları üzerine sosyal medyadan özür açıklaması yaptı. Toptaş, “Bilmeden, farkında olmadan yaptığım davranışlar nedeniyle kırdığım, üzdüğüm, yaraladığım bütün insanlardan samimiyetle özür diliyorum” dedi.

Yazar Hasan Ali Toptaş’ın, TRT 2’de Doğan Hızlan’a konuk olduğu programda çevirmenlerle ilgili yaptığı, “Çeviri bir kitap okurken önce çevirmenin doğum tarihine bakıyorum” şeklindeki açıklaması sosyal medyada tartışmaya neden oldu. Leyla isimli bir sosyal medya kullanıcısı, yazar Hasan Ali Toptaş hakkında cinsel saldırı iddiasında bulundu. Hesaptan, “Bu adamın ifşalanmasını heyecanla bekleyen kaç kişiyiz? Ben ve pek çok arkadaşımın kendisi ile nahoş anıları var üniversite yıllarına ait. Şu anki bilinç ve cesarete sahip olsam kesinlikle ifşa ederdim. Klasik orta yaş üzeri cis erkek edebiyatçı” mesajı paylaşıldı.

Mesajın ardından 20’ye yakın kadın, Hasan Ali Toptaş’ın kendisine cinsel taciz ve saldırıda bulunduğuna dair iddiaları yazdı. Yazar Pelin Buzluk da Toptaş’ın kendisine yaptığı cinsel tacizle ilgili iddiaları paylaştı. Buzluk, “Benim de kendisiyle çok korkunç bir anım var. O zaman evliydim, eşime bile anlatamadım. Yıllar sonra güçlükle anneme anlatabildim. Sonraları bazı yazar arkadaşlarıma yine zorlanarak anlattım. Bir hafta sonra kendisiyle yan yana fotoğraf paylaşan oldu. Leyla asla yalnız değilsiniz” dedi.

YAZAR TOHUMCU: BORA ABDO DA VAR

Buzluk’un bu paylaşımına destek olan yazar Aslı Tohumcu ise yaşadığı cinsel saldırıyı paylaşarak Pelin Tuzluk’a destek verdi. Tohumcu, yazar Bora Abdo’nun taciziyle karşı karşıya kaldığını belirterek, “Hasan Ali Toptaş da yalnız değil tabii. Bora Abdo var. Beni arkadaşımdan ayırıp taksime atlamasıyla gelişen bir olay. Ben de büyüdüm, kadınlarla sarmalandım iyice. Konuşabiliyorum. Herkes konuşsun. Bizim korkacak bir şeyimiz yok!” ifadelerini kullandı.

Nalin Öztekin ise, Toptaş’la ilgili “Hasan Ali Toptaş hakkında yazılanlara baktıkça lise çağında bir okuruyken gönderdiği taciz mesajlarını hatırlatıyorum. Durumu bir arkadaşıma anlatabilmiştim şimdi görüyorum ki çok daha fazlası varmış” mesajı paylaştı. 
TOPTAŞ: İNSAN ERİL FAİLLİĞİ BİLMEDEN HATALAR YAPABİLİYOR

Resmi Twitter hesabından bir ‘özür’ mesajı yayınlayan Hasan Ali Toptaş, “İnsan eril failliğin ne olduğunu anlayana kadar karşı tarafta ne büyük yaralar açtığını bilmeden, fark etmeden, düşünmeden hatalar yapabiliyor. Failliğin ne olduğunu bugün kadınlardan öğreniyoruz. Bilmeden, farkında olmadan yaptığım davranışlar nedeniyle kırdığım, üzdüğüm, yaraladığım bütün insanlardan samimiyetle özür diliyorum” ifadelerini kullandı.

BANA BİR ŞEY OLMAZ DİYEREK YAPTINIZ

Toptaş’ın özür açıklamasına çok sayıda takipçisi tepki gösterdi. Toptaş’ın özrüne tepki gösteren Pamuk Yıldız isimli bir takipçi, “Bilmeden, fark etmeden, düşünmeden… istediğiniz kadar benzer cümleler kullanın. Ergen değilsiniz, kabul edin bilerek, isteyerek, tanınmışlığınıza güvenerek, bana bir şey olmaz…” diyerek yaptınız. Nüfuzunu kullanıp kötülük yapanlar gibi” yorumunda bulundu. 

15 yaşındaki çocuğa cinsel istismar rezaletinde baba dahil 27 zanlı gözaltında

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder