10 Aralık 2020 Perşembe

İngiltere’den sonra Kanada da BioNTech ve Pfizer’ın aşısına onay verdi

Kanada’da Sağlık Düzenleme Kurumu, Alman BioNTech ve Amerikan Pfizer şirketlerinin ürettiği Kovid-19 aşısını onayladığını açıkladı. Kanada, İngiltere’nin ardından bu aşının yaygın kullanıma onay veren ikinci ülke oldu.

BOLD – Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) birkaç gün sonra onay için görüşülecek aşıya İngiltere ve Bahreyn kısa süre önce yeşil ışık yakmıştı.

Kanada Federal Sağlık Bakanlığı, Pfizer ve BioNTech firmaları tarafından üretilen Kovid-19 aşısının kullanımına onay verildiği duyuruldu.

İnternet üzerinden yapılan açıklamada, aşının katı bir inceleme sürecinden geçirildiği, piyasaya sürülmesinin ardından da Kanada Halk Sağlığı Ajansı tarafından yakından takip edileceği ve herhangi bir güvenlik endişesi durumunda önlem alınacağı belirtildi.

İlerleyen günlerde Kanada’ya aşıdan 249 bin doz ulaşması bekleniyor. Bu da ilk etapta yüksek hastalık riski altındaki yaklaşık 125 bin kişinin iki doz aşılanması anlamına geliyor.

Pfizer ve BioNTech ise ülkeye 2021’de en az 20 milyon doz aşı tedarik edeceğini, bu sayının 76 milyona kadar ulaşabileceğini açıkladı.

İngiltere, Pfizer ve BioNTech’in Kovid-19 aşısını 2 Aralık’ta aldığı bir kararla onaylamıştı.

Pfizer-BioNTech’in aşısında beklenmedik durum

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder