9 Aralık 2020 Çarşamba

Şehit babası: Para peşinde değiliz devletin verdiği rakam duyulsun

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun TBMM Genel Kurulunda gündeme getirdiği şehit tıp öğrencisi Berkay Akbaş’ın babası Salim Akbaş, 121,96 TL’lik terör mağduru aylığı bağlanmasına tepkisini dile getirdi. “Biz aile olarak bu paranın peşinde olan birisi gibi görünmekten utanıyoruz. Sadece devletin bize verdiği rakamın gerçek boyutları duyulsun” dedi.

BOLD – İstanbul Beşiktaş’ta 10 Aralık 2016’da, 47 kişinin öldüğü terör saldırısında hayatını kaybeden genç tıp öğrencisi Berkay Akbaş’ın anne ve babasına verilen 121 lira 96 kuruşluk terör mağduru maaşı tepki çekti.

TBMM Genel Kurulu’nda 2021 yılı bütçesi konuşulurken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündeme getirdiği söz konusu maaşı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, yalanlamıştı. Oktay, “Terör eylemi sonucu şehit olan bir polis memurumuzun babasına 121,96 TL aylık bağlanması söz konusu değildir arkadaşlar. Nereden alıyorsunuz bu rakamları bilmiyorum” ifadelerini kullandı.

Oktay’ın ardından konuşan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay şehit babası Salim Akbaş’a yatan paranın dekontunu gösterdi. Altay, “Şimdi bu dekontta 192 lira yatmış hesaba çünkü zam gelmiş. Beşiktaş’taki terör saldırısında, yasalarımıza göre güvenlik görevlisi olmamakla birlikte orada, terör saldırısında öldürüldüğü için yasalarımıza göre de aziz milletimizin vicdanına göre de şehit sayılan, benim de yakinen tanıdığım Berkay Akbaş’ın babasına gönderilen para, bağladığınız maaş 192 lira 59 kuruş” dedi. Altay’ın ardından söz alan Oktay, dekontu ve maaşı araştıracağı cevabı verdi.

PARA PEŞİNDE DEĞİLİZ, DEVLET BİZİ DUYSUN

Kılıçdaroğlu’nun gündeme getirdiği şehit babası Salim Akbaş, 10 Aralık’ta 46 ailenin yüreğine ateş düştüğünü ve 4 yıldır bu acıyla yaşadıklarını belirtti. Akbaş, “Acımız birkaç gün paylaşıldı. Sadece seneyi devriyesinde bazı haber kanalları ve gazetelerde çıkan küçük başlıklarla bugünler geçiştirildi. Bizdeki etki ve acı ilk günkünden bugüne kadar azalmadan devam ediyor” dedi. Şehit yakını maaşıyla ilgili de Kılıçdaroğlu’nun açıklamasını doğrulayan Akbaş, olayın ardından İstanbul Valiliği’nin ailelere 33 bin lira tazminat ödeneceğinin bildirildiği ancak hakların alındığına dair sulhname imzalatılmak istendiğini belirtti. Akbaş, “Biz bunu imzalamadık, almadık ve yargıda süreç devam ediyor. Manevi tazminat davası da açtık” dedi. Olayın ardından kendisine ve eşine 121 lira bağlandığını ve bugün bu maaşın 195 liraya çıktığını söyleyen Akbaş, “Biz aile olarak bu paranın peşinde olan birisi gibi görünmekten utanıyoruz. Sadece devlet bize verdiği rakamın gerçek boyutlarını duysun diye ben böyle bir açıklama yapıyorum. Bize verilecek ve verilmiş hiçbir parayı kendimiz için kullanmadık ve kullanmayacağız. Sadece devletle olan ilişkilerimizi sorgulayanlar oturup bunun muhasebesini yapsın” ifadelerini kullandı.

10 Aralık 2016 tarihinde Beşiktaş’ta Vodafone Arena Stadı yakınlarında PKK’ya bağlı TAK’ın düzenlediği iki ayrı bombalı saldırıda 40’ı polis 47 kişi şehit olmuştu.

İnsan Hakları Günü’nde Türkiye’deki hak ihlalleri tartışılıyor

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder